dinsdag 3 september 2019

Lerici, zwemmen


Vakantie naar Italië, deel 11

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. Vandaag niet. Wij zijn in La Spezia en na gisteren met de boot La Cinque Terre te hebben bezocht, zouden wij vandaag de bus nemen naar Lerici aan de andere kant van de baai.

Eerder die ochtend hadden wij al even over de markt gelopen op de Viale Giuseppe Garibaldi, 2 t-shirts voor onze zoon gekocht en een paar schoenen voor mijn vrouw en ontbeten, zoetigheid met lekkere koffie, in een zaakje aan het Guiseppe Garibaldi plein. Twee ouderwetse buskaartjes kochten wij na het ontbijt bij een sigarenwinkeltje en de bus pakten wij vlak bij onze kamer. Heel ver is het niet naar Lerici. De bus stopt echter vaak en was knap werk. Wij zagen onderweg nog in het centrum een groot gebouw, een ziekenhuis? Het bleek de moderne kathedraal te zijn....verwacht je niet.

Affijn het dorpje en badplaatsje San Terenzo lieten wij links (ehm rechts) liggen en wij reden door naar Lerici. Ook een leuk stadje. De uitbater van de B&B vertelde ons, dat Lerici en het aan de andere kant van de baai gelegen Porto Venere vanouds  'vijanden' waren. Het kasteel van Lerici was van Venetië, dat van Portovenere van Genua...

Wij komen om te zwemmen, maar eerst beklommen wij de berg vanuit het centrum, dat ons een mooi uitzicht, hagedisjes en een wandeling bezorgde. Verder niet.

Daarna maar eens op het strand kijken. Wij wilden even een uurtje zwemmen. Maar overal op het echte strand moet je stoelen en of parasols huren, ben je voor een uurtje strand een kapitaaltje kwijt... Doen wij niet.

Eerst maar eens lekker koffie een eind richting San Terenzo bij Travalà Venere Azzurra. Alleen Italianen, heerlijke goedkope koffie, even naar de wc en daarna ook nog een lekkere hartige lunchhap. Daarna zochten wij toch een rots aan zee. Daar legden wij onze spullen en handdoek neer en gingen wij omstebeurten lekker even zwemmen. Kost niks. En veel meer doen dat zo. Heerlijk opgefrist en daarna lekker dat zout op je huid. Ook maar weer even zonnebrand erop en weer verder.
Zwemmen in mijn gele zwembroek
In het stadje nog even op zoek naar een supermarkt Conad City voor wat ontbijtspulletjes voor morgen en frisdrank. en bier. Daarna was het laat genoeg voor een biertje, op terras, een Moretti. Lekker, wij hadden het hier wel gezien. Lerici is best mooi, maar minder levendig, dan La Spezia en La Cinque Terre.

Moretti
Het was best brodzig weer door de bewolking en na het zwemmen wilden wij nog wat verkoeling. Bootkaartjes gekocht om terug te gaan naar La Spezia. Veel fijner dan met de bus. Het was een kleiner en rustiger bootje en een van de bemanningsleden deed onderweg op het voordek niets anders dan bellen en met zijn stilletto spelen... hard werken die baan ;)

De veersteiger en het kasteel op de achtergrond

Terug in La Spezia besloten wij toch nog wat meer supermarktartikelen te halen in de grote Coop, waarboven de grote Mondo Risparmio warenhuis zat, waar ik nog een mooie korte broek voor weinig geld vond en wij ook wat voor onze dochter kochten. 's Avonds waren wij nog getuige van de optocht in het centrum ter ere van de roeiers, want zondag zou er een grote roeiwedstrijd in de baai zijn.
Wij moeten de volgende dag maar eens gaan wassen.


Meer over en vanuit Lerici staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver