donderdag 12 september 2019

Parco Salvador Allende La Spezia

Vakantie naar Italië, deel 15 dinsdag 6 augustus 2019

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. Maandag waren wij nog in Portovenere, de dinsdag voor wij weer de terug zouden gaan verbleven wij alleen in La Spezia. Op zich wel een heel leuke en relaxte dag.

Toen wij 's ochtends opstonden scharrelde het huisbaasje alweer rond. Dat kwam wel goed uit, want dan konden wij mooi even vertellen, dat wij de woensdag al op weg zijn als hij in deze B&B naar binnen gaat. Wij waren van plan even na zeven al de trein richting Zwitserland en Duitsland te pakken. Zo dat was geregeld, hem bedankt en voor alles en dat soort beleefdheden en toen gingen wij samen op pad naar een ontbijtje. Wij hadden zin in wat hartigs. Dat lukte ons toen wij al een tijdje rond hadden gelopen in het centrum bij Gelateria Riccardo Lekkere warme vettig stuk brood met gesmolten boter en of olie en daar dan weer heerlijke koffie bij. Geen pin hier, even contant betalen. Wij hebben hier even heerlijk gezeten tussen alleen plaatselijke bevolking.


Daarna liepen wij maar even verder naar het Parco Salvador Allende tussen stad en haven / zee. Ik begin het al te leren. In vakanties bleef ik altijd behoorlijk actief, maar net als gisteren lukte het mij weer om zo'n uur gewoon samen op een bankje te zitten en zien wat er om ons heen allemaal gebeurt. Op een gegeven moment onze favoriete muziek er bij aan op de telefoon (niet loei hard hoor) . Genieten. 

's Middags lekker lunchen een stukje vlees wat patat en groente, de ene alleen patat erbij, de ander groente, maar wij hadden het maar eerlijk verdeeld. Een wit wijntje erbij, ik een Cinque Terre wijntje. Best lekker.

Weer eens even naar de kamer terug, nadat wij nog wat lekkers hadden gekocht in de supermarkt voor morgen onderweg in de trein. 's Avonds wil je er dan toch nog even op uit. Eerst gingen wij nog een keer naar boven naar het kasteel. Een pas daarvoor gekocht gekoeld blikje bier dronken wij er op in een bankje in het plantsoen op de helling voor het kasteel. Later even voor het begon te schemeren gingen wij langs de andere kant weer naar beneden. richting haven. Ook hier was het eigenlijk best gezellig er was een paar kermisattracties, het uitzicht was weer prima en het was heerlijk levendig maar niet zo druk als overdag. 



Het voelt toch net even anders na 7 dagen op een plek morgen weer een stuk richting huis. De eerste 'reispauze' nemen wij morgen even in het Zwitserse Chiasso.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver