dinsdag 3 september 2019

Riomaggiore, biertje, strandje

Vakantie naar Italië, deel 10

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. Vandaag verplaatsen wij ons per boot over zee in de Cinque Terre. Wij hadden vanaf Vernazza een leuk vaartochtje naar Riomaggiore, de schipper vertelde van alles voornamelijk in sappig Italiaans (wij begrepen er niet veel, van maar het was enthousiast en op zijn rug zagen wij hem allerlei gebaren maken, vermakelijk)  en het was al later in de middag. Dit wordt dus onze laatste tussenstop van deze vaardag.

Wij moesten plassen en hadden zin in ons eerste biertje vandaag. Wij klommen de rots omhoog en gingen even het dorp in voor wat foto's en toen gingen wij maar gauw op de rots met uitzicht op zee en dorp bij La Conchiglia elk een biertje bestellen en even trappetje op, sleutel mee, omstebeurten naar het enige toilet. Heerlijk even.

Daarna besloten wij nog even langs de rots, waar nog steeds die hippie op zijn timbalen ofzo zat te tikken verder naar het strand achter het dorp. Zwemmen, hebben wij ook wel zin in. Morgen?
Daarna gingen wij weer aan boord, voor de laatste vaartocht. Onderweg bij Portovenere pikten wij nog wet mensen op en toen weer terug naar La Spezia.

In Riomaggiore hadden wij niet zoveel gewandeld als in de andere twee dorpen, maar in La Spezia moesten wij toch ook nog op zoek voor een lekker maal. Krijg je best trek van zo'n dag. Op een gegeven moment gingen wij vanaf de Via del Prione naar rechts en kwamen wij uit  bij Bistro del Bastione.

Hier hebben wij op het terras heerlijke spaghetti gegeten, lekker koud biertje erbij, vriendelijke bediening en heerlijk ijs als dessert en een doppio als afsluiter en van de muziek en van Louis Armstrong op de achtergrond werden wij in elk geval erg vrolijk.

Zo aan het eind van de eerste volle dag in Italië ga je dan nog even wat rondhangen nabij Piazza Giuseppe Garibaldi, want als je een keer op je kamer bent, ben je alleen maar binnen.

Maar wat hadden wij samen een leuke dag. Op de kamer later nog een paar blikjes bier en bedenken wat wij de dag erop zouden doen. De bus naar Lerici?


Riomaggiore strand

's Ochtends meerden wij hier ook al even aan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver