donderdag 12 september 2019

Chiasso, op de terugweg



De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. De vakantie zit er bijna weer op. Vandaag verlaten wij ons stulpje op de 2e etage in La Spezia weer, want wij gaan weer naar huis.

nog 1x in de badkamer kijken, hebben we alles?


Wij waren toch nog eerder wakker, dan gepland en eerder klaar. Gevolg was dat wij toch nog eerder een sneltrein naar Milaan hadden, dan wij hadden gepland. Geeft niet. Bakje koffie op het station en gaan. Het is nog een heel eind richting Nederland. Wij hadden vandaag gepland, om tot Mannheim te rijden, maar wie weet.
Weer geen gereserveerde plekken, dus moesten wij zo nu en dan even een andere zitplaats zoeken en het was nog redelijk vroeg in de ochtend, dat wij alweer in Milaan waren. 

Voor Milaan ook alweer een tweede kopje koffie te pakken

Na vorige keer weten wij hoe het hier werkt op dit station, dus al snel hadden wij de trein naar Zwitserland te pakken. Mijn vrouw niet, maar ik wel hadden een kaart voor Zwitserland. Daarom hebben wij op het eerste station in Zwitserland Chiasso een stop gepland, om wat te eten en een kaartje tot Basel Bad Bf te kopen (voor Duitsland hebben wij beiden een kaartje). Voor Zwitserse begrippen, waren de tosti en alweer koffie hier best wel voordelig. en in de stationssupermarkt kochten wij nog maar wat erbij voor onderweg. Je zit maar in zo'n trein en dan wil je zo nu en dan wat knagen.


De tosti's zijn weer op.

Wij stappen weer in, de  volgende overstap is in Zürich.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver