vrijdag 23 augustus 2019

La Spezia, eerste kennismaking

Vakantie naar Italië, deel 6

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. Vanmorgen waren wij uit Lugano, vlakbij de Italiaanse grens in Zwitserland vertrokken, via een overstap in Milaan en nog vroeg in de middag van onze derde vakantiedag arriveren wij in de stad die de komende week onze uitvalsbasis zal zijn: La Spezia.

Van het centraal station was het maar een kippeneindje naar de B&B op twee hoog in een 19e eeuws pand in het stadscentrum, vlak bij het begin van het wandelgebied van deze Italiaanse provinciehoofdstad.

De B&B had 4 kamers en een centrale ruimte en de eigenaar vertelde 100 uit over La Spezia en La Cinque Terre en ander plaatsjes rond de baai van La Spezia. Hij vertelde ons waar wij goed konden eten, waar wij naar toe konden gaan, maar uiteindelijk zijn wij beiden toch types, die hun eigen keuzes maken.

Na zijn verhaal gingen wij eerst naar een supermarkt, voor wat eten en drinken, om het koelkastje te vullen. Begin van de avond gingen wij eten... geen pizza, of pasta, maar bij de Chinees! Het eten was best oké, maar de service was bizar. Terwijl wij net de eerste hap van ons voorafje (soep en springroll(loempia) namen werden ook al onze hoofdgerechten op tafel gezet. Affijn, mooi, om te beleven. Dit restaurant was vlak bij onze B&B, daarna liepen wij de Via del Prione door richting de haven. Wij wilden nu toch wel eens de zee zien.

Aan het begin van de haven varen de rondvaartboten af en aan naar de omliggende stadjes en over de brug langs de jachthaven liepen wij naar het verste punt. Hier had je zicht op de marinehaven en de westelijk, de cruise terminal en hoge vuurtoren oostelijk en voor ons de baai. Fijn je hier even te oriënteren. De volgende dag alweer zouden wij terug zijn in de haven. We gaan met de boot een dagje de Cinque Terre bekijken.



Meer over en vanuit La Spezia staat in onderstaande stukjes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver