dinsdag 3 september 2019

Vernazza, omhoog en omlaag

Vakantie naar Italië, deel 9

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. Vandaag verplaatsen wij ons per boot over zee in de Cinque Terre. De eerste stop hadden wij al gemaakt in het stadje Monterosso al Mare, daar weer de boot gepakt en een paar kilometer verderop gingen wij al weer aan land in het dorpje Vernazza. De Via Visconti en de Via Roma lopen centraal door dit dorp  van de haven onder het station door en aan weerzijden van deze in elkaars verlengde liggende straten lopen steegjes of straatjes bergop naar hoger gelegen woonstraten.

Men zegt, dat dit het mooiste dorpje van de vijf is, het is in elk geval nog mooier, dan het eerst stadje dat wij hadden gezien Monterosso. Wij maakten een wandeling door de centrale straat, kochten wat te drinken in de kleine Coop supermarkt en gingen zitten mensen kijken. Later hebben wij nog een wandelingetje door de hoger gelegen straatjes gemaakt. Erg leuk allemaal. Tenslotte hebben wij nog een tijdje bij de haven zitten kijken naar de de aankomende en vertrekkende boten en de moeite die andere toeristen soms hadden om aan en van boord te komen. Wij hebben er ook een klein filmpje van gemaakt.

Al met al hebben wij in het vorige plekje verder en meer gelopen. Ach het was erg warm en ook van dit bonte stadje kregen wij vooral bovenin waar het veel rustiger is een goede indruk. 

Na het naar zee staren en mensen kijken bij de haven, besloten wij om de boot weer te nemen naar het dichtst bij La Spezia gelegen Cinque Terre dorpje Riomaggiore.

Via Visconti

Ook de trein is een populair vervoermiddel in de Cinque Terre, wij kozen voor de boot

De Via Visconti vanaf een hoger gelegen straatje

Zicht op de kerk 'chiesa di santa margherita'


Aan boord! Omhoog en omlaag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver