zaterdag 22 april 2023

Bexbach, Gulliver-Welt

Trektocht 2023 deel 18, 19 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor)
Vervolg van Trektocht 2023 deel 17

Toen wij 's morgens in Phalsbourg alles wat nodig was weer gedaan was, gingen wij weer op pad. Het was vandaag niet zonnig zoals gisteren, maar nogal regenachtig. Wij reden nog een uurtje naar het noorden in Frankrijk, voordat wij voorbij het Franse stadje Rohrbach-les-Bitche de grens met Duitsland overstaken. Wij slingerden met onze camper vanaf dan weer door het Duitse heuvelland en middelgebergte. Na een kleine anderhalf uur en zo'n 65 kilometer onderweg, vonden wij het tijd voor een tussenstop.

In een bosachtige omgeving vlakbij (zondag in Duitsland) een gesloten restaurant Kugelfanghütte Wattweiler in Zweibrücken parkeerde mijn lief de camper. Tijd voor koffie en een rondje met de hond. Verder niet al te spannend, maar wel even relaxt.

Na de pauze slingerden wij nog in 40 minuten een 17 kilometer verderop naar het stadje Bexbach in de Duitse deelstaat Saarland. Wij stonden op een goede camperplaats aan de rand van de stad in het parkachtige gebied van de Bexbach Messe met het gratis miniaturenpark Gulliver-Welt en bij Saarlands Bergmijnbouw museum.

Wij gingen eerst voor een lekkere lunch, pannenkoeken bakken! Ook brachten wij een bezoek aan het miniaturenpark, waar enkele  tientallen miniaturen van bekende gebouwen van over de hele wereld staan. Sommigen ervan, waren wel aan een opknapbeurt toe, maar het is tocht leuk om er even rond te lopen en wat fun-foto's voor in ons foto-albumpje straks thuis te maken.

Christusbeeld Rio de Janeiro

Schloss Forbach, Saar-Eck

Berlijnse Muur

Het leuke is, dat er ook een aantal gebouwen staan, die wij ook al in het groot gezien hebben, zoals Slot Neuschwanstein in Hohenschwangau, de Big Ben in Londen, de Eiffeltoren in Parijs, de toren van Pisa en ik ben ook al in de tijd van de koude oorlog in West- en Oost Berlijn geweest.

Ook keken wij vandaag weer eredivisie op onze telefoon, Cambuur lieten wij schieten voor Feyenoord, zij wonnen met 2-3 van Ajax. Ondanks de 1-4 nederlaag van Cambuur tegen Excelsior, kon onze dag niet meer stuk.



Aan het begin van de avond zagen wij het in de natuur net buiten Bexbach prachtig donker worden en wij verheugen ons alweer op de volgende vakantiedag.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 19, 20 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver