donderdag 13 april 2023

Châtenois, château

Trektocht 2023 deel 14, 17 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor)
Vervolg van Trektocht 2023 deel 13

In het 'kamp' bij Dambach wilden wij dus niet staan en mijn lief stuurde de wagen naar Châtenois (Kestenholz in het Duits) bij een vervallen (voetbalromantiek dus mooi) voetbalcomplex ingeklemd tussen een verzorgingshuis en een berg met twee kastelen erop.


Tijd om even te wandelen en te verkennen. Wij liepen naar de andere kant van het voetbalveld, achter het bejaardenhuis langs een stukje door een woonwijkje in het stadje en toen liepen wij op een onverhard pad met links de stad, en rechts wijnranken, hoe mooi. Een eindje verderop de kerk met de groene spits, waar wij op afliepen. Onderweg passeerden wij zo nu en dan echte wandelaars met zware stappers en een rugzakje, zij lopen de wijnroute.


Wij ontdekten dat deze mooie kerk onderdeel is van een kasteel, een vesting 'Quartier Du Château'met daarbinnen behalve de kerk 'Saint-Georges de Châtenois' ook woningen en een mooi poortgebouw, op deze poort De Heksenpoort nestelt een ooievaarskoppel. Aan de vesting is de afgelopen jaren veel hersteld. Zo'n plek is toch een cadeautje waarvan je een dag eerder nog nooit gehoord had?





Wij liepen door de vesting binnen, onder de poort door het stadje in en komen even later het huidige stadscentrum in. Ze zijn toch prachtig die plaatsjes in de Elzas met het beste van zowel Frankrijk als Duitsland. 
Weer terug bij de camper besloten wij die nog even naar de officiële camperplaats honderd meter een zijstraat in te rijden en een lekkere maaltijd met de wok op tafel te bereiden. Wij verheugen ons al om wat van een voetbalwedstrijdje morgenochtend mee te krijgen als wij met de hond gaan wandelen.


De andere dag lopen wij samen met onze hond nog even richting voetbalveld, waar behalve twee pratende mannen, waarvan een een biertje als ontbijt had niets gebeurde. Met de andere man raakten wij aan de praat, na twee zinnen bleek (niet zo vreemd in de Elzas), dat ie ook Duits sprak, behalve wat persoonlijke dingen over zijn eigen leven hadden wij het ook over het voetballen. De plaatselijke club was onlangs verhuisd naar een nieuw complex verderop in het stadje en dit prachtige veldje wordt binnenkort gebruikt voor uitbreiding van het verzorgingshuis. Eigenlijk best wel jammer.

Terug in de wagen gaan wij weer onderweg naar de volgende tussenstop.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 15, 18 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver