woensdag 26 april 2023

Saarburg, watervalstad

Trektocht 2023 deel 20, 20 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor)
Vervolg van Trektocht 2023 deel 19

Na het broodje kebab in Nunkirchen was het nog maar een half uurtje rijden, maar uiteindelijk kwamen wij voor ons doen vrij laat op onze bestemming, de camperplaats aan de Saar bij Saarburg aan. Na het inchecken bij de receptie van deze grote en voor de tijd van het jaar drukke camperplaats gingen wij het stadje maar eens bekijken.


Wij volgden het fietspad langs de Saar en staken de brug over die de oostkant van de stad met de binnenstad  verbindt. Onze hond had zich ondertussen al een paar keer in de Saar opgefrist. 


Wij maakten een omtrekkende beweging omhoog door het stadscentrum, waar onze hond niet zo erg veel zin in had, maar uiteindelijk kwamen wij dan bij de waterval uit, in de Leukbach die onderaan drie watermolens aandrijft. Even verderop mondt de Leukbach dan weer in de Saar.



Deze waterval is overig niet natuurlijk maar in de 13e eeuw ontstaan toen men de Leukbeek door het centrum van dit stadje wilde omleiden. Goed idee, deze waterval geeft het stadje tot vandaag de dag zijn charme.

en onderaan de waterval de watermolens

Wij hadden best nog wat langer in het centrum kunnen blijven rondhangen, maar het koelde af, wij hadden geen jas mee en onze hond had niet zoveel zin meer. Wij wandelden weer terug naar de camper, straks lekker koken.

Morgen rijden wij weer wat verder richting Nederland, maar onderweg moeten wij nog wel een paar boodschappen doen.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 21, 21 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver