donderdag 13 april 2023

Gérardmer, Vogezen

Trektocht 2023 deel 12, 16 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor)
Vervolg van Trektocht 2023 deel 11


's Morgens in Toul waren de kraaien alweer druk, toen wij samen via de Porte de France de binnenstad in liepen, om wat vleeswaren en brood voor ontbijt te kopen. Eerst kwamen wij langs de Spar supermarkt. In deze kleine buurtsuper ging ik naar binnen. Goed brood was daar niet, dan maar wat vleeswaren uitzoeken. Afrekenen. De kat springt van de toonbank, de man achter de kassa krijgt telefoon en gaat eerst uitgebreid staan bellen, niet zakelijk. Uiteindelijk afrekenen, biedt nog wel zijn excuses aan voor het telefoontje...

Er weer uit naar de bakker. Eigenlijk wilden wij het liefst broodjes en geen stokbrood, maar waarmee kom ik de bakkerswinkel uit? Stokbrood, want de keuze in deze bakkerij was zeer beperkt.
Affijn terug lekker ontbeten en wij gaan weer op pad, nadat wij ook vuilwater hadden geloosd, water bijgetankt enz.

Vandaag een rit van een twee uur deels over de snelweg. Wij rijden richting Nancy naar het oosten, daarna zuidwaarts richting Vogezen. Vanaf Golbey rijden wij weer over een tweebaans weg bergje op, bergje af over de mooie bergen van de Vogezen. Op het laatst rijden wij langs de noordoever van het meer van Gérardmer en dan zo de stad in. In de verte zien wij nog een wegsmeltende skihelling, verder is alles hier groen. Toch heel anders dan een kleine 4 jaar geleden in april in de Alpen. Wij rijden de camperplaats nog even voorbij om te tanken en dan de grote camperplaats op. Te plek!

Meer van Gérardmer

Tijd voor koffie en daarna lekker even een eerste verkenning van dit stadje. Wij lopen weer terug naar het meer. Wij zitten wat, kijken wat, de hond speelt in het water. Mooi hier, en vrij rustig tussen de seizoenen. Terug lopen wij een andere route door het stadje. In de winkels die wij allemaal links laten liggen is het rustig.

Maar... het is mooi weer en wij besluiten voor het eerst in dit jaar buiten te eten. Ik zet 2 stoelen en de tafel buiten. De wok en het elektrische kookplaatje naar buiten en wij maken en eten een heerlijk rijstgerecht met groenten, vlees en een biertje.

Aan het begin van de avond gaan wij nog eens het wel aardige stadje door. Wij kopen wat souvenirs voor de thuisblijvers en onszelf in een winkeltje op het pleintje waar een prachtige draaimolen  met twee verdiepingen voor een kindje zijn rondjes draait. Daarna nog even langs een supermarkt 'Match' waar mijn lief nog wat boodschappen haalt.

Het wordt avond, het wordt donker, wij drinken een rosé en wij zien op mijn telefoon, Feyenoord met 7-1 winnen van Shaktar in de Europa League. Alle respect voor de tegenstander, die nu met de oorlog in Oekraïne onder moeilijke omstandigheden ver van huis zijn wedstrijden moet spelen.

Mooi voor Pasen versierd hotel

De andere ochtend lopen wij nog een keer naar het meer, kan onze hond ook nog even te water, wij verwonderen ons hoe de Fransen op rotondes en aan gebouwen veel moois doen met paasversiering. 
Wij gaan rijden, eerst verderop in de stad naar de Lidl, waar terwijl mij vrouw de boodschappen doet, ik nog een glimp op kan vangen van de laatste sneeuw op de piste.

Wintersportseizoen in maart al ruimschoots voorbij

Na de Lidl nog even langs de Action. Ik ga naar binnen en koop wat spullen. Op de parkeerplaats is ook een verzorgingspunt voor campers, dus toilet nog geleegd en water bijgevuld. Vuil water was nog niet nodig.
De pot is weer leeg

Wij verlaten Gérardmer en rijden een mooie rit door de bergen, naar Dambach-la-Ville, waarvan wij dachten, dat dat wel ons eindpunt voor die dag zou zijn.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 13, 17 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver