woensdag 19 april 2023

Phalsbourg, vestingstadje

Trektocht 2023 deel 17, 18 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor)
Vervolg van Trektocht 2023 deel 16

Van Saverne reed mijn lief in een kwartier naar het 16e eeuwse vestingstadje Phalsbourg. Onder de stadspoort door reden wij het centrum binnen en opnieuw door een poort in de voormalige Lobau-kazerne reden wij de parkeerplaats en camperplaats op. Deze is helemaal gratis en toch is er stroom en verzorging. Wij hadden wel wast moeite om ons chemisch toiletje te legen, want de afvoer zat een wat verstopt. 

achter de Lobau-kazerne

links de voormalige kazerne op de achtergrond Chateau de Einhartshausen

Het was heerlijk weer en nadat ik de hond had uitgelaten gingen wij lekker buiten bij een van de picknickbanken lunchen, onder andere de bij d Aldi in Saverne gehaalde pizzabroodje met een flesje alcoholvrije radler voor haar en alcoholvrij bier voor hem. Heerlijk genoten in de zon.

op de achtergrond kerk Notre-Dame-de-l'Assomption de Phalsbourg

Toen het afkoelde, deden wij voor wij weer naar binnen gingen nog even een rondje met het hondje door dit rustige stadje en namen voor het koken even stroom, zodat wij weer met de wok op de tafel een maaltijd konden maken. Tsja 's avonds wordt het donker en drinken wij een lekkere fles rosé, wij gaan slapen en vertrekken de volgende dag richting Duitsland.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 18, 19 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver