donderdag 6 april 2023

Dieue-sur-Meuse, relaxte stop

Trektocht 2023 deel 9, 14 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor
Vervolg van Trektocht 2023 deel 8

Na de stop bij camperplaats Charny, die voor ons toch niet was wat wij verwachtten, maar wel nuttig, reden wij naar het leuke dorpje Dieue-sur-Meuse bij een mooie camperplaats bij een sluisje even voorbij de Maas aan een kanaaltje Canal D'Est Branche Nord. Er stond een Nederlandse camper op het asfalt bij een aantal opgeslagen (winterstalling?) containers. Daar gaan wij dus niet.

Mijn lief rijdt 100 meter verder en parkeert onze wagen aan het andere uiteinde van de camperplaats op het gras. De bodem is hier hard en droog genoeg. Na aankomst hebben wij ons eerst even heerlijk ontspannen in deze camper. Dit dorp is niet echt een toeristen hotspot, maar voor voor ons is het prima.


Heerlijk ontspannen. Na het eerste relaxmoment op deze plek zijn wij een fijne wandeling door deze zijde van het dorp gaan maken. Eerst een stuk langs het kanaal en daarna linksaf langs een beekje 'Ruisseau de la Dieue. Kon onze hond lekker even in badderen.


Op een gegeven moment weer linksaf en terug naar de camperplaats en nog even bij het sluisje gekeken. 


's Avonds hadden wij het er over gehad maar eens te gaan wassen. Daar moesten wij onze volgende bestemming maar op afstemmen. De keuze viel op de oude vestingstad Toul, waar een camperplaats aan de rand van het centrum (vesting) is en een wasserette in het centrum. Dat wordt weer een evenement. Maar voor we daar naar toe gaan, eerst een tussenstop, want er moet ook wasmiddel komen.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 10, 15 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver