vrijdag 28 april 2023

Kelmis, markt

Trektocht 2023 deel 24, 22 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor)
Vervolg van Trektocht 2023 deel 23

De snelweg door de Ardennen slingerde ons in een half uur tijd langs plaatsen als Malmedy, Francorchamps en Verviers en toen gingen wij weer van de snelweg af. Via het dorp Hendrikkapelle reden wij naar Kelmis, dicht bij het drielandenpunt van Nederland, België en Duitsland.

Kelmis is niet echt een heel aantrekkelijke en toeristische plaats maar prima voor onze een na laatste vakantiedag. Wij reden het dorp door, linksaf naar de camperplaats. De camperplaats was onderdeel van een groot geasfalteerd plein bij een park, geschikt voor sport, spel en evenementen. Voorbij  de camperplekken bevinden zich ook krachtstroomaansluitingen. 'Dit zal ook wel het marktplein zijn' zei ik, toen wij de omgeving wat verkenden.

De dag kabbelde lekker voort, wij maakten een maaltijd met de wok, nog een wandelingetje, het werd donker, gordijntjes dicht en we speelden een spelletje rummikub, wat een herrie op het plein! Gordijntje even open, de plaatselijke brandweer gebruikt de andere kant van het plein, om te oefenen, compleet met blusapparatuur.

Het werd nacht, het werd weer dag. Zes uur 's morgens, wat een herrie op het plein! Pal naast onze camper werd de bloemen en plantenkraam van de markt opgebouwd. Dat biedt ook voordelen, toen ik om 8 uur de eerste ronde met de hond deed, haalde ik op de terugweg broodjes voor het ontbijt in de bakkerskraam op de markt en twee gebakjes, mijn lief is vandaag jarig!

en 's morgens was er markt naast de camperstandplaats

Dat werd een lekker ontbijt voor wij rond 10 uur naar onze laatste overnachtingsplek van onze trektocht vertrokken.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 25, 23 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver