woensdag 26 april 2023

Gerolstein, Kyll

Trektocht 2023 deel 22, 21 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor)
Vervolg van Trektocht 2023 deel 21

Vanaf Kaufland Trier was het nog een uur naar Erolstein. Na de lunch daar gingen wij even het stadje in. Soms heb je dat de verwachtingen laag zijn en de beleving geweldig. Vandaag in Erolstein was dat toch wel een beetje andersom. Het was erg rustig in het stadje, het was wat grijs weer en wij hadden in deze vakantie al veel mooiere plekken gezien. De Eifel is buiten de stad toch wel veel leuker hebben wij ook jaren geleden al gemerkt.

Die Erlöserkirche (Verlosserkerk) met op de achtergrond de Gerolsteiner Dolomieten

Op een gegeven moment ben ik nog even alleen naar de Kik gelopen niet ver van de camperplaats vlakbij het riviertje de Kyll, daar is het best mooi en na mijn aankopen hadden wij genoeg handdoeken en ik onderbroeken om later deze week zonder nog een keer te moeten wassen naar huis te kunnen.

Brug over de Kyll


De Auberg

Affijn, wij hebben er toch maar het beste van gemaakt en 's avonds al de derde gasfles in de vakantie in gebruik genomen. Toch fijn en slim, dat de verhuurder een gasfles extra had meegegeven.

Een groot verschil met Frankrijk is ook het betalen van je camperplek, gaat het in Frankrijk in de regel gewoon bij een automaat, in Duitsland komt de 'havenmeester' 's  avonds contant geld ophalen en een praatje maken, waarin ie eigenlijk altijd net even te veel vraagt. Ach wen je ook aan. Morgen gaan wij naar België.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 23, 22 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver