maandag 17 april 2023

Avolsheim, chocola

Trektocht 2023 deel 15, 18 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor)
Vervolg van Trektocht 2023 deel 14

Iets na half 12 waren wij vanuit Châtenois ruim een uur onderweg, toen mijn lief even een sanitaire stop wilde maken. WC aan boord, dus een parkeerplek is alles wat wij nodig hebben. Die plek vonden wij bij het binnen rijden van het plaatsje Avolsheim, bij een Chocolatier. Als wij daar parkeren, moeten wij er ook maar wat kopen.


Ik ga ook maar even buiten in het zonnetje staan met onze hond. Buiten verkoopt een man aan een kraampje allerlei gefiguurzaagde paasdecoraties. Hij staat te kletsen met een voor hem bekende klant: Avolsheim is maar een klein dorpje, ons kent ons. Mijn lief is naar binnen op zoek naar wat lekkers. vlak achter de ingang staat een beschilderd krukje, het lijkt wel Hindelooper schilderwerk, maar is het net niet.

Mijn lief komt weer naar buiten met twee aankopen, een stuk caramel met zeezout chocola en een zakje met allemaal chocolade erwtjes gevuld met gember. De reep chocola ging op de parkeerplaats op bij de koffie, van de gembererwten hebben we een paar gehad, een groot deel van dit zakje met inhoud ligt vandaag nog bij ons in de koelkast.

Wij rijden weer verder, er komt vandaag nog een tussenstop.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 16, 18 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver