dinsdag 4 augustus 2020

Almere, buitengaats

Onze vaarvakanties in Nederland

12-7-2009 Wij zijn met z'n vieren (m,v,d 15, z 14) met de boot op vakantie.


Vanmorgen werden wij wakker aan de steiger tegenover het Natuurpark Lelystad. Het regende, maar koud was het niet. Eerst met de hond gewandeld en de boel aan kant gemaakt. Vervolgens tegen 11 á half 12 vertrokken naar Almere. De regen bleef van spoelende naar gestage regen. Desondanks zaten vele tientallen onder paraplu's te vissen langs de lange saaie Lage Vaart.

Aan het einde van de tocht door de twee sluizen en nu liggen wij met walstroom buitengaats in de Blocq van Kuffeler jachthaven. Zo kunnen wij morgen zonder obstakels de oversteek naar Volendam maken. Water kunnen wij hier vrij innemen en wij waren hier rond half 4. Dus ruim 4 uur gevaren en toen wij aankwamen was het gelukkig droog.

13-7-2009

De windkracht 2, die voor dinsdag was voorspeld, stond niet meer in de voorspelling, dus gaan wij vandaag met een kleine windkracht 4 naar de overkant. Maar voor de 2e keer deze vakantie zijn mijn lief en ik vanmorgen samen gaan trimmen.  Helaas loop je hier niet zo'n mooi rondje als in het Wisentbos in Dronten, maar toch lekker, daarna op het achterdek de zonne-douche. De kinderen nog even zwemmen bij de boot en na het ontbijt met afbakbroodjes naar de overkant van het Markermeer.

Wij konden ons mooi richten op het vuurtorentje van Marken, er omheen en dan langs de strekdam naar Volendam. 

Op naar Volendam!

Meer over en vanuit Almere staat in onderstaande stukjes




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver