zaterdag 11 mei 2019

Schwangau, Tegelberg

Een weekje Tirol

In april waren mijn zoon, vrouw en ik heerlijk een weekje naar de Alpen, onze dochter paste in haar flat op onze hond, was die ook op vakantie.

Het eerste deel van de dag na vertrek uit Füssen hebben wij heerlijk gewandeld en rondgekeken in de bergen en bij de kastelen van Hohenschwangau. Nu gaan wij een paar kilometer verderop de Tegelberg op met de gondelbaan. De bestuurder van de gondel met een flesje Paulaner binnen handbereik (mag toch hopen, dat er geen gewoon bier in zat) bracht  een groep passagiers, waaronder wij vlot naar boven.

Daar sta je dan 1800 meter boven de zeespiegel in de sneeuw en uitkijkend op de toppen in de omgeving en aan de ander kant het stuwmeer de Forgensee, die niet helemaal vol stond en Duitsland in. Prachtig die sneeuw, de donkere dennen de rotsen. Heel anders dan zomers op een groen Alp, zoals 2 jaar geleden in Chur of op de FlumserbergVeel specialer dit.

Helaas was alles afgezet, dus een echte wandeling maken is onmogelijk, maar wij hebben wel heerlijk even patat en twee worstjes gegeten op het terras van het Tegelberghaus. De laatste 3 frietjes voerde mijn zoon aan de alpenkauwtjes.

Na een goed uur ga je dan toch weer naar beneden. In de Rewe van Schwangau nog wat te eten voor de avond gehaald en een bestemming voor vannacht in Oostenrijk gezocht: Lermoos!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver