dinsdag 30 juni 2020

Neerhem, Heunsberg op en af en op en af

Zaterdag 13 juni 2020 

Wij waren samen met hond vrijdags net terug gekomen van een midweekje Texel, twee nachtjes thuis geslapen en nu gingen wij weer een tripje maken. Nu met zijn drieën (zoon mee) naar een hotel in Valkenburg. Net als op Texel komen wij in Valkenburg ook niet voor het eerst.

De hond hadden wij de avond ervoor al naar onze dochter gebracht en goed uitgeslapen vertrokken wij gedrieën met de wagen uit Zwolle. Onderweg bij Van der Valk in Cuijk hadden wij nog een fijne pauze met rijstevlaai en koffie rond twee uur waren wij in Valkenburg. De auto konden wij al bij het hotel kwijt en voor het echte inchecken gingen wij eerst naar de straat en buurtschap Neerhem, nog een pilsje op het terras en even een plas, toen naar de kabelbaan die wij thuis al voor drie uur hadden gereserveerd.

Het is even anders dan een kabelbaan in de Alpen op de Brambruesch, Tegelberg of in Innsbruck, maar wel leuk en je bent zo boven. 
rodelen, ik word weer omhoog gesleept
Boven gekomen niet de toren op gegaan, maar even rondgelopen even bij de picknicbanken gezeten en toen rodelen. In de 80-ger jaren had ik dat hier ook al eens gedaan. Volgens mij was de rodelbaan toen op een andere helling en liepen waar de rodelbaan nu ligt damherten. Wel leuk dit rodelbaantje, maar toch iets minder spectaculair dan in de Floomzer.

Heunsberg op en af en op en af en op en af

Weer naar beneden met et kabelbaantje en daarna, terug naar het hotel. Het was drie uur geweest en wij mochten inchecken in onze twee kamers in hotel Walram, een prima hotel. Wij hadden deze keer zelfs een bubbelbad, ook gebruik van gemaakt natuurlijk.

Na het inchecken werd het weer tijd voor een pilsje. Eerst vonden wij nog een leuke plek om 's avonds te barbecue-en, bij Ritchi's. Wij vonden een fijn terras op 'Aan de Linde' aan de Geul waar wij een paar heerlijke De Leeuw biertjes dronken en wat olijfjes en nootjes knabbelden en ondertussen belde ik even naar Steakhouse Ritchi's om een tafeltje voor 's avonds te reserveren. Gelukt.

Vooraf kregen wij soep en brood en daarna barbecueën op de ingebouwde gasbarbecue op de tafel. Boven de barbecue zat een prima afzuiginstallatie, dus na afloop roken wij zelf niet naar gegrild vlees. Je kan 2 uur lang barbecueën en iedere keer als je vlees had uitgezocht werd de grote schaal door de aardige bediening weer in de koelkast gezet. Bij het vlees kon je ook nog onbeperkt salade, groente om te grillen en patatjes krijgen.

Na het barbecue-en nog even een wandelingetje door het stadje, om wat uit te buiken en daarna nog maar even op een terrasje, wat drinken, gezellig en het werd al donker. Tegen elven ging het terrasje sluiten, het regende inmiddels, maar van de bar beneden terug in ons hotel mochten wij nog een biertje meenemen naar boven. Dit was een geslaagde feestelijke dag.

De andere dag zouden wij nog even in Limburg blijven voor wij weer naar huis zouden gaan.

Walramplein met gezicht op de Wilhelminatoren op de Heunsberg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver