maandag 20 april 2020

Elspeet, op de heide

Met Pasen hadden wij niet allebei vrij. Dus hadden wij samen afgelopen weekend wat in te halen. Medio vorige week hadden we al wat zitten kletsen, waar wij deze vrijdag 17 april naar toe zouden gaan en eten en drinken moeten wij op dit moment zelf dus meenemen.

Vrijdagmorgen naar een lekker ontbijt reden wij samen met onze hond achterin de auto richting Kampen en door langs het Drontermeer. Daar zouden wij wel even lekker kunnen zitten, de hond spelen in het water en wij ondertussen ook koffie drinken op onze zelf meegenomen stoelen.
Het Abbertstrand waar wij normaal met de hond zitten reden wij voorbij, dat was ook, omdat men daar met de weg bezig was. Wij parkeerden nu bij een vissteiger tegenover het eilandje Eekt.
Het was winderig, maar zonnig en een leuk gebiedje, met vele bloeiende dotterbloemen mooi uitzicht en de hond kon lekker spelen.



Tegen twaalven hadden wij het er wel gezien en besloten wij verder te rijden. Wij reden langs de dijk richting Zeewolde, langs een totaal verlaten Walibi, langs een veel meer bebouwd Flevostrand, dan toen wij er nog een boot hadden liggen en verder. Voor Zeewolde reden wij nog even tussen een paar mooie tulpenvelden en in Zeewolde bedachten wij, om toch ergens op de Veluwe te gaan lunchen.

Wij reden terug richting Harderwijk. Wij zagen dat Harders’ Plaza waar wij vroeger samen wel squash hadden gespeeld aan het slopen zijn, er staat ook een (tijdelijke?) Dirk van der Broek supermarkt naast en verder richting Staverden. Wij ronden het kasteel van het kleinste stadje van Nederland en slingerden verder richting Elspeet. 
 

 

Voorbij Elspeet vonden wij eindelijke een parkeerplaatsje bij een mooie plek: de Elspeetsche Heide. Er stond een picknickbank en daar hebben wij heerlijk onze zelf meegenomen lunch opgegeten en gedronken. Daarna wandelen over deze grote heide. Best fijn zo even in de natuur. Voor onze hond schoot nog een konijn weg en wij kwamen ook wel best wat mensen tegen. Een groepje wandelaars rustte bij de marmeren picknick tafel, wij zagen nog een ouder echtpaar wandelen. Een moeder fietste met haar kinderen in  een bakfiets voorbij en er kwam geregeld een senioren-echtpaar langs fietsen. Op de verder dorre heide bloeide de kruipbrem al mooi geel langs het pad.
Na de wandeling gingen wij weer onze wagen in, via Vierhouten, Emst en Epe reden wij weer terug naar huis, waar wij onze vrije dag in onze tuin voortzetten.

Op de Elspeetsche Heide groeit o.a.:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver