vrijdag 24 april 2020

Emmen en Ommen

Tussen 3 en 7 mei 1993 zaten wij samen in een vakantiehuisje in Ommen op een park met de naam Calluna. Mijn lief was 5 maanden zwanger. Wij waren met de trein van onze toenmalige woonplaats Amersfoort naar Ommen gegaan en hadden beiden onze eigen fiets mee.
Ik kende Ommen toen nog niet zo goed, maar mijn vrouw was er al eerder op vakantie geweest, maar dan met een vriendin in een kleine tourcaravan op camping de Besthmenerberg. Bungalowpark Calluna was aan de andere kant van de stad en niet midden in het bos.
Wij hadden geboekt via een telefoonnummer in een campingboekje, dat wij 2 jaar eerder hadden gekocht toen wij naar Belgiƫ en Luxemburg op vakantie gingen. Wellicht hadden wij beter via een organisatie kunnen boeken, want dit huisje was vies en de inrichting compleet verouderd, 70-ger jaren. De bank zag er zo groezelig uit, die hadden wij niet eens gebruikt.
Trouwens wel aan de bar gezeten in het restaurant van het park, dat was wel gezellig. Aan het eind van dit midweekje hebben wij ook aangegeven, wat wij van het huisje vonden. De beheerders vonden (gelijk hebben zij natuurlijk), dat wij dat gelijk de eerste dag hadden moeten melden. Dat hadden wij nu 27 jaar later ook wel zo gedaan. Toen waren wij nog groentjes en wat bleu.
Verder was onze eerste gezamenlijke kennismaking in deze omgeving prima. Wij hebben heerlijk gefietst in het bos, bij de Sahara en over de Lemelerberg, waar verbazend mooie jeneverbessen groeien.
Heerlijk gegeten in pizzeria Laterna in de binnenstad vlakbij de Vecht en ’s avonds zaten wij op een terras tegenover het toen nog als zodanig in gebruik zijnde stadhuis. Zat een groepje Ommenaren in de buurt die zich drukt maakten om hoe hoog dit pand was en dat berekenden ze dan door het aantal rijen bakstenen te tellen, ach ja je hebt wat te doen. Ondertussen vroegen zich af en dat vroegen ze dan ook werkelijk wanneer mensen op bergschoenen voorbij kuierden met een rugzakje, of zo soms bezig waren het Pieterpad te lopen.


Noorderdierenpark Emmen

Een van deze dagen, namen wij de trein naar Emmen. Daar bezochten wij het Noorderdierenpark. De dierentuin van Emmen lag toen nog in het centrum. Het was er veel drukker, dan wij gewend waren in dierenpark Amersfoort. Het Noorderdierenpark was mooi en ruim aangelegd en daarom destijds ook best populair en druk. Maar ik kan niet zeggen, dat ik er meer lol had, dan in het toen nog wat eenvoudiger opgezette dierenpark in mijn toenmalige woonplaats.
Terug in Ommen onderweg naar ons huisje kwamen wij dan nog langs het hertenkamp met o.a. ook kalkoenen, ook leuk.
Na zo’n midweekje is het wel heerlijk om thuis weer in ons eigen veel nieuwere en frisse bed te duiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver