maandag 20 april 2020

Eekt, trouwdag

Onze vaarvakanties in Nederland

Uit het logboek van onze boot

Vrijdag 25 juni 2004 164 l.

Vandaag een heel spannend dagje gehad. Wij zijn aan het onderhandelen over de verkoop van ons huis. De kandidaat kopers doen er erg lang over om knopen door te hakken. Daarom is een bootweekendje des te welkomer, om weer even te ontspannen,.

Wij hebben in onze thuishaven eerst even koffie en thee gezet en zijn toen vertrokken naar Elburg. Dit ging allemaal prima.

Zaterdag 26 juni 2004 23 graden geen wind 163 l.

Vandaag is onze trouwdag en zijn wij 12 jaar getrouwd. De twee kinderen hadden ons al vlot van bed. Vandaar dat wij ook al vroeg aan het ontbijt zaten.  Lekker nog even wat gewinkeld in Elburg en daarna zijn wij naar het eilandje Eekt in het Drontermeer gevaren.  Heerlijk weer hadden wij daarbij. Alle  stoelen in het haventje van het eilandje op de kant en genieten maar. Lekkere lunch met stokbrood, kruidenboter en verse aardbeien.

Rond 1 á 2 uur zagen wij onze vorige boot met de nieuwe eigenaars voorbij varen. Zo te zien was er niks veranderd, zelfs de naam niet.

’s Middags nog een zijde van de boot geschilderd. De kinderen hebben nog gezwommen en toerebouten geplukt. Later weer een feestmaal, barbecueën! ’s Avonds nog een kampvuurtje, tot een regenbui ons om 10 uur de boot in stuurde.

Op ons radioo’tje hebben wij nog de EK-voetbalwedstrijd Nederland – Zweden gevolgd 0-0. Nederland won met 5-4 na penalty’s.

Zondag 27 juni 2004 156 l.

Wij hebben nog de hele morgen lekker op het eilandje Eekt gelegen in het Drontermeer achter Elburg. Een hele grote buizerd had er zijn nest. Het stikt hier ook van de jonge kikkertjes, kikkers en padden. Er staat een piepklein huisje in de rietkraag op Eekt.  Er wonen hier op de grens van 3  gemeenten mensen die nergens ingeschreven staan. Met een propellerboot kunnen ze door  het ondiepe meer naar de kant, dat vertelde een zeilend stel uit Epe ons op het eilandje.
Terug voeren wij achter de Ral (het eilandje aan de andere kant van Elburg) langs. Komen er allemaal waterplanten in de schroef. Die moest ik er op het volgende eilandje (Pierland) er onder water even uithalen. Toen terug naar onze thuishaven Flevostrand.
Zicht op Eekt vanaf de Drontermeerdijk (april 2020)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver