woensdag 19 juni 2019

Biddinghuizen, eerste boot


Het is juni 2002 en daar is ie dan onze eerste boot!
Een peltkruisertje. Het is zo gedaan met het tentkamperen. Wij gaan voortaan met onze boot op vakantie. Dit bootje een Peltkruisertje uit 1970 hadden wij gekocht in Harderhaven, daar opgeknapt en toen een ligplaats gezocht niet zo ver van ons huis in de jachthaven van het Flevostrand in Biddinghuizen. Er zat een oude buitenboordmotor op, ik denk ook uit 1970, 20 pk op mengsmering. Dat had je nog in 2002.

Dat opknappen, dat was nog wat. Het bootje was vies toen wij hem kochten. Allemaal lege blikjes in de kastjes en de potty potty zat nog vol stront van de vorige eigenaars. Maar wij hebben dit vakantiebootje schoon gekregen en 'Vrijlander' gedoopt. De naam is bedacht door onze kinderen.

Met zijn vieren gingen wij nu weekendjes weg, maar ook op vakantie. Slapen in de kajuit. Paste allemaal precies. koken in het achterkajuitje en als het te vies weer was om buiten te eten, kon ik eigenlijk ook binnen niet helemaal recht opzitten. Wel als het droog was, met het dakraampje open.

Een jaar lang er veel plezier van gehad, maar toen werd ie al te klein voor ons vieren en onze hond. Toen kochten wij al een grotere Tjeukemeerkruiser uit 1975 met een dieselmotor in Loosdrecht en ging deze weer naar Harderhaven in de verkoop. Met de opvolger zouden wij vervolgens ook nog 12 jaar varen.

Meer over en vanuit Biddinghuizen staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver