vrijdag 20 december 2019

Squash

Voordat zelfs mijn vrouw nog mijn vriendin was, speelde zij al squash in haar geboortestad Hindeloopen. Toen wij elkaar pas kenden gingen wij dan ook wel eens samen squashen, wanneer wij een weekendje bij haar ouders sliepen. Zij had haar eigen racket, ik huurde er even eentje. Na afloop daar soms ook nog even zwemmen.

In 1995 kochten wij een huis in Harderwijk. Wij besloten samen een dochter van een vriendin een paar uurtjes op onze kinderen te laten passen en samen dan een keer per week samen te gaan squashen in Harders Plaza. Ik kocht nu ook een eigen racket en zo hielden wij dat een tijdje vol.
Lekker een uurtje met een rubber balletje tegen de muren ketsen is leuk. Na afloop douchen en na verloop van tijd gingen wij dan samen ook nog een biertje kopen in de Big Bull.

Op een gegeven moment verviel het squashen en gingen wij alleen op de oppasavond nog naar de kroeg. In de loop van 1997 was dat ook weer voorbij. We merkten steeds meer, dat het volk dat doordeweeks in die kroeg zat, er niet zat voor de gezelligheid, maar omdat zij thuis geen heil hadden.
Wij wel en wij stapten over op andere sporten. En die Big Bull is er al lang niet meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver