donderdag 2 april 2020

Oldeberkoop, topvoorzieningen


Al jaren geleden gingen wij met ons gezin dochter en zoon 10 en 9 de turfroute varen, niet bepaald de spannendste route voor gezinnen, maar ja, genoeg beleefd.

Zd 4 21 graden

Maandag 19-7-2004

Na een afscheid van alle vrienden en vriendinnen in Appelscha zijn wij toch maar weer gaan varen, weer allemaal sluizen en bruggen. Ook onze schaftpauze houden wij afgemeerd voor een sluis met pauze. Wij besloten vandaag in Olderberkoop te stoppen, want het varen met al die sluisjes en bruggetjes is vermoeiend, tijdrovend en schiet niet op. Het is een verrassend leuk haventje en dorpje en in de haven mag je de gele fietsen zo meepakken / lenen. Even een krant bij de Winkel van Sinkel gekocht.

Voor onze zoon kwam er weer een visvriendje. Deze jongen was precies even oud op dezelfde dag in hetzelfde jaar geboren. Wij hebben een heerlijke avondwandeling in het bos gemaakt bij Oldeberkoop, met de hond die in een plas dook en daarom, onder de modder, dus later moest worden afgespoten.

Wij hebben hier voor slechts € 9 havengeld de hele nacht stroom, ca 150 liter water getankt en alle 4 lekker kunnen douchen. Nog het hondenkleed gewassen en ruim warm water kunnen gebruiken voor een handdoekenwas.

127 liter in de tank.

Dinsdag 20-7-2004

Vanmorgen zijn wij rond half 11 vertrokken. In de sluis troffen wij dezelfde mensen waar wij maandag ook mee in de sluis lagen. Na Heerenveen, waar wij achter een slak voeren, hebben wij eerst getankt. . 48 liter, toen was de tank weer vol. Wij zijn in Terherne in geweest (wij liggen aan het begin van de Zandsloot). Het dorp is niet zo groot, krant gekocht, ijsje, Kameleon dingen even bekeken. Schoonouders gebeld, die kwamen ’s avonds even op visite en met hun hebben wij nog een rondje door het dorp gelopen. Mijn zoon heeft tientallen visjes gevangen met zijn toterbel. Mijn dochter heeft alweer lekker in ‘mijn’ nieuwe Kameleon gelezen.

48 liter getankt, 200 liter in H’veen -/- 3 liter is 197 liter. Gezien de vorige dagstand vaart onze motor toch veel zuiniger dan wij denken.

Morgen verder richting Wijde Ee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver