vrijdag 10 april 2020

Pinksteren op onze boot

Onze vaarvakanties in Nederland

Een Pinksterweekend in 2005 met zijn vieren (dochter 11, zoon 9)

Vrijdag 13-mei-2005

Mijn vrouw had ’s morgens veel piratenmuziek gedownload en voor de kinderen uit school kwamen hebben wij die nog even op cd gezet ook voor op de boot.
’s Middags vrij. Wij zijn even op visite geweest bij mijn opoe, die vandaan 96 wordt. Snel ritje op en neer met de trein.

Zaterdag 14-mei-2005 16 graden NO5 zonnig

Vanmorgen eerst samen naar de boot gegaan en naar huis gevaren. Hier de bagage, kinderen, kat en hond gehaald. Alles aan boord en richting Hasselt gevaren, luisterend naar ons vers gebrande cd'tje . Daar bij een (te) dure Golf boodschappen gehaald en nu zijn wij op weg naar Belt-Schutsloot. Het is nu 20 over 8 en na ’t warm eten, gebakken aardappels, sla met appel en ei (van eigen kippen) en worst een ronde door het dorp gedaan. We zijn over circa 30 verschillende bruggetjes gegaan en de uitzichten waren prachtig. Mijn dochter zit te kleien (boetseerklei), mijn zoon voetbalt op de wal en wij zitten ondertussen lekker aan de thee en koffie.

Zondag 15-mei-2005 1e Pinksterdag 16 graden weinig wind en zonnig

We stonden vanmorgen op en allemaal regen en verwachtten dan ook niet veel. Maar gelukkig werd het rond 10 uur droog en konden wij ’t rondje richting de Beukers sluis bij Meppel toch maken. Voor de sluis is een mooi stekkie waar wij pauze zouden houden. Maar dit plekje was zo leuk, dat wij er maar zij gebleven. Sterker nog, het werd zulk mooi weer, dat onze dochter en mijn vrouw nog lekker in de bikini hebben liggen zonnen. Ik maak ondertussen soep en bak pannenkoeken. ’s Avonds hebben wij met zijn vieren gevoetbald op het parkeerplaatsje bij het strandje bij de brug tussen de Beukersgracht en de Belterwijde, was leuk en zweten! ’s Avonds zitten wij gezellig bij kaars- en olielamplicht.

Maandag 16-mei-2005 2e Pinksterdag 16 graden bewolkt

Kwart over negen werden wij wakker door een hard voorbij denderend jacht. Rond half 11 teruggevaren en tegen half 2 waren bij huis alle spullen weer uitgeladen. De beide kinderen gingen naar hun hut vlak bij huis en wij voeren de boot nog even terug naar de haven. Morgen moet ie even op de kant, want de stortpijp van het onderwatertoilet laten wij dichtlassen. We gebruiken vanaf dit seizoen een chemisch toilet en lozen niet meer op het oppervlakte water.

’t Was een leuk en geslaagd Pinksterweekend!

Pinksteren is het christelijke feest, waarmee de uitstorting van de Heilige Geest wordt herdacht. Hiermee wordt ook het begin van de christelijke kerk gemarkeerd. Het kan als zodanig tevens als de eerste christelijke opwekking worden gezien. Pinksteren wordt gevierd op de zevende zondag na Pasen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver