vrijdag 6 maart 2020

Zierikzee en strand Renesse

Erg laten waren wij niet wakker dinsdag 25 februari. Na de rit naar Renesse met een tussenstop in Hellevoetsluis, hadden wij gewoon zin in een nieuwe dag en om naar het strand te gaan.
Deze eerste volledige vakantiedag aten wij het ontbijt met spullen die wij gisteren al van huis hadden meegenomen. Wij hadden nog wat brood over, dan verkruimelden wij voor de zangvogeltjes voornamelijk roodborstjes, maar ook koolmeesjes en een pimpelmees, die snoepten vanaf onze plastic terrastafel. Dit is een genot om naar te kijken.

Na het ontbijt en een douche reden wij samen met onze hond naar het strand bij Renesse. Een heerlijke strandwandeling hebben wij daar gemaakt. Op de opgang naar het strand bood een vrouw ons aan, om nog een foto van ons samen te maken. Altijd leuk, niet alleen maar selfies van ons samen te hebben.

Tussen stuivend zand op een winderig strand zuidwaarts lopend is het heerlijk wandelen. Nog wat ‘strandvondsten’ meegenomen voor straks in de tuin, sepia, wat schelpen. Handig dat wij hiervoor een hondenpoepzakje over hadden.

Na de eerste wandeling nog heerlijk even van ons af zitten kijken op een bankje achter de duinen met zicht op het dorp Renesse. Daarna hebben wij de auto weer gepakt en zijn wij naar onze tijdelijke woning teruggereden.

Na de koffie vonden wij het tijd om, maar eens ergens anders te kijken. Ditmaal zonder hond, want ook nieuwe boodschappen moesten er komen. Het eiland overgereden naar de grootste plaats Zierikzee. Zo groot is deze stad ook weer niet, maar wel erg mooi en alles wat wij nodig hadden konden wij hier krijgen. Een souvenir in de Xenos gekocht voor onze zoon, die thuis aan het werk is en, nog wat andere winkels bezocht en ten slotte naar de Albert Heijn voor onze boodschappen voor vandaag. Ondertussen de mooie plekken van deze stad bekeken waaronder de stadspoorten de monumentale Zuidwellebrug, die i.v.m. te starten renovatiewerkzaamheden afgesloten was, en het ‘nautische’ gebied nabij molen Den Haas.

Oude Haven

Zuidhavenpoort

Den Haas

Na dit uitje reden wij weer terug richting Renesse, waar ik voor wij even gingen lunchen in ons huisje eerst onze hond nog maar even een rondje gaf door het Delta Klimaatpark. Het begon te regenen.
Onze timing is weer perfect vandaag.

Morgen weer zo'n start?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver