vrijdag 6 maart 2020

Rozenburg, file

Na de koffie op de Brouwersdam stapte mijn lief weer achter het stuur, ik op de bijrijdersstoel en de hond op de achterbank. Vlot reden wij Goeree-Overflakkee, de Haringvlietdam en Voorne-Putten over. Door de Thomassentunnel op de A15 reden wij achter een ambulance. Deze knipperde met zijn waarschuwingslichten. File. Hier bleven wij maar liefst 2 en ½ uur stilstaan. Nou ja stil. In die tijd reden wij van zeg maar 100 meter voor het einde van de tunnel tot een halve kilometer voorbij die tunnel.

Wij kwamen er via internet en later de radio, dat er een ongeluk was gebeurd.

28-2-2020 13:15, De A15 is weer open bij Hoogvliet richting Ridderkerk na een ongeluk vrijdagmorgen met vijf auto's en een vrachtwagen. Tien personen zijn gewond geraakt. Zes van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Onder de gewonden zijn twee kinderen. De zes gewonden zaten in twee van de zeven auto's. In een auto zaten twee personen bekneld; een volwassene en een kind. Die zijn door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd. 
De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. 
Het ongeluk gebeurde rond half tien. Daarna werden alle vier de rijbanen afgesloten. Rond 13:15 uur werd de weg weer vrijgegeven.
Vanaf de Maasvlakte (N15) tot aan het ongeluk staat het verkeer vast. Dat geldt ook voor het onderliggende wegennet.

Tegen half twee waren wij weer echt onderweg de Van Brienenoordbrug over, Rotterdam, het werd tijd voor een sanitaire stop en een lunch, die namen wij bij de ‘Pleisterplaats’ bij Moordrecht rond half drie. Daarna verder naar huis. Op vrijdag kom je dan al in de avondspits.
Affijn rond vier uur waren we weer in Zwolle. Het was weer een fijne vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver