woensdag 4 maart 2020

Renesse, Klein Poelland

Wij hadden een klein uur ervoor nog lekker samen geluncht in Hellevoetsluis, daarna de zijn wij de Haringvlietdam over gereden, over Goeree-Overflakkee, vervolgens steken wij het Grevelingenmeer over via de Brouwersdam, die redelijk met zand was overstoven, nog een stukje Schouwen-Duiveland en wij arriveren op ons vakantiepark voor deze midweek Klein-Poelland in Renesse.

Wij gingen naar de receptie, om de sleutel en namen intrek in het huisje op de mooiste plek van het park, direct bij de uitgang. Beetje inhuizen, spullen de auto uit en een plekje geven in ons huis voor deze week en daarna... koffie! Helaas de koffie niet ingepakt vanuit huis. Gelukkig is er een mini-markt bij de receptie en die is nog geen 100 meter van ons huisje. Pak koffie gekocht en een lekker bakje drinken.

Daarna de hond er maar weer even uit op deze winderige dag. De Lage Zoom oversteken en een eindje verderop het klimaatpark in. Hier konden wij mooi even wat water pompen, rondkijken en onze benen strekken. Onze eerst indruk van Zeeland. Wijd open landschap, in de verte de dijk van de Oosterschelde met daaarop de Stompetoren van het verdronken dorp Koudekerke.

Weer in ons huisje terug lekkere nasi gemaakt en 's avonds, tv, rosé'tje, rummicup en muziekje op spotify. Morgen de omgeving maar weer eens war verder uitkammen en naar het Noordzeestrand.



Wijds landschap

Op ons park

onze 'voortuin'

Meer over en vanuit Renesse staat in onderstaande stukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver