vrijdag 6 maart 2020

Scharendijke, lekkerbekje en patat

’s Ochtends hadden wij al in de regen gelopen op het strand bij Nieuw-Haamstede. Na de koffie moesten wij nog maar even een uitje zonder hond verzinnen. Wij gaan kijken en lunchen in Scharendijke en het na Zierikzee tweede stadje van Schouwen-Duiveland Brouwershaven.

Wij reden via Noordwelle en Ellemeet naar Scharendijke, een dorpje achter de dijk van het Grevelingenmeer. In het centrum van het dorp was niet veel, even buiten het dorp vonden wij een leuk cafetaria ’t Koepeltje met uitzicht over het natte land, om te lunchen. Nu zou het onze warme maaltijd worden. Trouwens een koepeltje had deze zaak vroeger misschien, nu in elk geval niet meer, maar wel een mooi groot raam om naar buiten te kijken. Wij kozen beiden voor een lekkerbekje met patat, eigenlijk net als precies een jaar geleden in Joe's Kitchen in York, hoewel het daar (maar dat was in een restaurant) toch lekkerder was.

Na onze maaltijd stapten wij weer in onze auto en zochten de supermarkt op, een Plus deze keer aan de rand van het dorp. Mijn lief kocht nog een lippenstift in de zaak er naast en in de supermarkt kochten wij nog, wat wij nog nodig hadden voor de laatste avond hier en morgenvroeg.

Daarna keken wij nog even ergens over de dijk het Grevelingenmeer in, reden langs de dijk naar Brouwershaven, best een pittoresk stadje denk ik, maar wij zijn in het centrum waar wij ook doorreden de auto niet uitgeweest, vies weer hé. Wij reden richting Moriaanshoofd, langs wat uitgestrekte vogelrijke plassen en weer terug naar ons stekkie tussen Burgh-Haamstede en Renesse.

Tijd voor een rosé-wijntje.

Morgen alweer naar huis.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver