dinsdag 27 augustus 2019

La Cinque Terre, met de boot

Vakantie naar Italië, deel 7

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. Gisteren waren wij met de trein aangekomen in La Spezia.

Voor de tweede keer maken wij deze ochtend de wandeling naar de haven van deze marinestad. Wij hebben besloten het gebied te bezoeken waarvoor de meeste mensen naar La Spezia komen.

La Cinque Terre!  Rio Maggiore, Manarola, Corniglia, Vernezza en Monterosso al Mare.

Dit kan prima per trein, maar wij zagen in de vijf dorpjes zoveel chagrijnige gezichten op de volle perrons toen wij er voorbij kwamen, wij kiezen voor een zeewindje en een dag kaart om de hele dag hop on hop of met de boot te gaan. Wel zo relaxed.

Voor 9 uur waren wij al in de best drukke haven en in het bezit van twee dagkaarten.

Aan boord, wij besloten eerst na het verste van de 5 dorpen te varen en, daarna met een paar tussenstops weer terug. Het was druk een groep Amerikanen vlak bij ons aan boord met een Engelstalige Italiaanse gids, met een luide stem. Zo pikten wij ook nog heel wat weetjes mee. Onderweg de Golf van La Spezia uit, zien wij aan de westkant bij het dorpje La Grazie een mooi vuurtorentje. De gids voor de Amerikanen vertelde voornamelijk over andere zaken die je langs dit stuk kust ziet.
Deze Amerikanen zouden slechts een stop in Monterosso al Mare maken, het verste van de 5 dorpjes vanaf La Spezia en daar even de markt over en dan worden opgepikt door een bus worden. Zij zouden dit prachtige gebied dus alleen vanaf zee zien, ook mooi, maar als je Europe in 10 days doet zie mis je toch wel heel veel detail.

La Cinque Terre is een Nationaal Park met 5 dorpjes, waarvan 4 aan en een boven zee liggen in een prachtige  bergachtige omgeving. Per auto waren en zijn de dorpjes deels nog steeds niet of slecht te bereiken. Toeristen komen er veelal per trein (stations in alle 5 dorpjes), boot of lopend. In de tegen de bergen gebouwde dorpen waar je vaak via trappen naar hoger gelegen straatjes of pleintjes moet staan vele hoge veelkleurige woningen met hoge groene blinden (zonweringen) samengeraapt. Prachtig! Net als de omliggende natuur.

Wij maakten tussenstops in 4 van de 5 dorpjes en kwamen tegen 11 uur in Monterosso al Mare aan.
Tijd voor een terrasje een een eerste wandeling die dag.

Wij varen nog in de Baai van de Poëten (La Spezia)

Riomaggiore

Corniglia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver