vrijdag 6 september 2019

La Spezia, even wassen


De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. Gisteren waren wij naar Lerici, maar vandaag zouden wij maar eens in de stad blijven, in La Spezia.

Met de trein deze vakantie, dus geen auto met kofferbak bij ons waarin wij van alles bijvoorbeeld vieze was kunnen achterlaten. In het paar dagen heb je toch gauw wat vies. Wij moeten maar eens gaan wassen. Een wasserette is even de hoek om, zo'n 100 meter verderop.

Wij waren al vroeg, de twee kleinere wasmachines waren al in gebruik door Italianen, dan maar wat meer euro's besteden en een van de twee grotere machines gebruiken. € 6,50 in de automaat gegooid,  kreeg hem niet aan de praat, heel veel gedoe, geld gewisseld met een Amerikaanse jongen die de 4e en laatste automaat wilde gebruiken, beiden kregen de machines niet aan de praat. Overigens ondertussen 50 meter verderop bij de souvenirkiosk op het plein had ik ook nog een koelkastmagneet van La Cinque Terre gekocht, een goedkope leuke prul, maar daardoor wel weer wat kleingeld op zak. Na heel veel gedoe en nog meer geld erin. Lukte het ons beiden wel, maar de Amerikaan nog steeds niet. Gezellig wat gekletst (goede raad) met de Italiaanse wasserette klanten, die geen problemen met hun machines hadden. Komt nog een Amerikaans meisje, die probeert ook de vierde machine die de Amerikaanse jongen niet aan de praat kreeg. Lukt haar ook niet, maar haar geld komt niet meer terug. Was die jongen wel gelukt. Weer even gezellig kletsen. Het heeft ondanks het gedoe ook echt wel iets leuks.
Wij beiden maar even lezen, ik De Oorsprong van Dan Brown. Uiteindelijk de was klaar.
Weer wat geld erin. Gelukkig startte de wasdroger nummer 6 zonder problemen.

Inmiddels was ook de uitbaatster van de wasserette binnengekomen. Zij kon gelukkig de Amerikaanse schadeloos stellen en verder helpen en onze was was nagenoeg droog.
Op naar onze kamer en laat in de ochtend waren wij al onderweg naar Castello di San Giorgio, het middeleeuwse kasteel.



Een wandeling door de grote wandelstraat in het centrum, 1x links en 2 liften naar boven, brachten ons naar de ingang van dit Middeleeuwse kasteel. Wij hadden het kaartje gekocht om zowel de binnenkant (het museum) als de buitenkant te bekijken. Vandaag hadden wij niet zoveel zin in het binnendeel. Het afgelopen jaar al veel meer dingen van de Romeinen en zo gezien en het leven is tocht een vat vol keuzes. 

Dus wij hebben na het binnendeel snel even bekeken te hebben, eerst lekker met een goedkoop flesje fris uit de automaat van het museum in de tuin bij dit verdedigingswerk uit de zon gezeten. Dat deden wij rustig aan. 



Toen wij vonden (ik vooral) dat wij lang genoeg gezeten hadden gingen wij helemaal naar boven en daar genoten wij van het prachtige uitzicht over La Spezia, baai, zee en de bergen van de Apenijnen.


Filmpje van het uitzicht vanaf het kasteel


Prachtige kasteelmuur naar beneden

Aan het begin van de avond gingen wij nog even langs het centraal station, kaartjes kopen om de zondag naar Pisa te gaan. De Italiaanstalige automaat vonden wij net iets te lastig gaan, maar de medewerker bij het loket hielp ons probleemloos aan twee enkeltjes met de sneltrein naar Pisa en 2 enkeltjes met de stoptrein terug. Dus morgen maar weer eens even met de trein.

Meer over en vanuit La Spezia staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver