vrijdag 12 juli 2019

IJsselmuiden, starten - lopen? Niet direct

Wij gingen weer eens een weekendje varen. Het was mei 2006, kinderen (11 en 12 jaar) mee.
Mijn vrouw schreef in het logboek van onze boot:

Wat heerlijk als je eindelijk weer mag varen….. toen starten, dat was ook een beproeving, want ik had het waterknopje van de pomp verkeerd laten staan en klaarblijkelijk neemt dat nogal wat stroom, want ik moest nogal wat bijgassen voor ie wou starten, maar gelukkig deed ie het. Weer een zucht van opluchting. Toen naar de kade bij huis gevaren, waar de hele familie me al op stond te wachten. Hoe de dag verder verliep, zal mijn man verder schrijven haha.

Wij stonden al klaar met tas, koffie, thee, en hond. Op naar de Spooldersluis. Daar werden wij samen met een Sneker huurbak snel geschut. Mooi weer eens op de IJssel varen, met zijn ruime zicht. In ruim anderhalf uur waren wij al in Kampen, op de steiger bij het treinstation.

Even inkopen bij de Aldi in IJsselmuiden gedaan en even aan de overkant in Kampen de stad in. Helaas was de bootlak die wij wilden hebben uitverkocht. Nou ja uitverkocht? De eigenaar van de scheepsartikelenwinkel had er de vorige week zijn gevel mee geschilderd.

De dames hadden nieuwe schoenen, slippers, de kinderen een Feyenoord- en een Ajax-beker en wij weer een krant en waterlijn plakband, maar die gebruiken wij pas aan het einde van het seizoen.
Wij zitten nu aan een Liebfraumilch en de rondvaartboot hier heeft een prachtig stoomorgel. Zo even Chinees halen in IJsselmuiden.
De maaltijd van Chinees ‘De Lange Muur’ in IJsselmuiden was niet zo goed en veel als wij gewend waren. Als wij hier weer eens Chinees halen, doen wij dat lekker in Kampen.

Na het eten heb ik de zeerailing nog even blauw overgelakt. Mijn zoon heeft nog even gevist. Hij had een grote boven, maar die ontsnapte toch op het laatste moment. Ook nog even Pictionary gespeeld. De andere 3 luieren nu even op onze riante kooi. Rond half 8 kwam de ‘stoomboot’ Succes weer aan en het stoomorgel speelde een prachtig deuntje ‘Take Five’.
De volgende ochtend…
Uitgeslapen tot ongeveer 9 uur. Dochter en zoon waren eerst nog wat onrustig, maar later waren zij weer de beste maatjes. Hij had meerdere keren beet met de werphengel, maar zat er ook een paar keer naast. Nu is zijn werplood op. Op het achterdek hebben wij koffie gedronken en daarna even IJsselmuiden doorgewandeld. Dat is niet echt een mooi dorp, sfeerloos.
Het is nu tegen drieën, de koffie en thee is weer klaar. Straks moeten wij helaas alweer terug varen.
Mijn vrouw pende weer verder…
Dat ging niet zonder slag of stoot, want bij het starten kreeg de motor alleen eerst een klik en verder totaal geen sjoege, ook alleen met de sleutel. Na wat aan de draden morrelen deed de startknop het en gaf die wat sjoege, maar te weinig om aan te slaan. Net of er te weinig stroom in de accu zat.
Nog een keertje geprobeerd en ja, gelukkig sloeg die aan. En als die eenmaal draait, dan is het goed. De kinderen waren wat onrustig tijdens het terugvaren. Ook hebben wij besloten 2 van de 4 barkrukken in de stuurhut naar huis te brengen, om wat meer ruimte in de stuurhut te maken.
Een lekker dagje met hier en daar wat hobbels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver