donderdag 18 juli 2019

SVV

SVV uit Schiedam was van 1955 tot 1991 een betaald voetbal organisatie, die meestal in de eerste divisie speelde, maar ook wel eens eredivisie. In 1991 fuseerde de club als b.v.o. een jaartje met Dordrecht '90 en de vereniging werd weer een amateurvereniging. In 1949 is SVV zelfs een keer landskampioen geworden.

Op 29 november 1986 heb ik SVV een keer bezocht in hun stadionnetje op sportpark Harga in Schiedam. SC Cambuur draaide een goed seizoen met Fritz Korbach als trainer en ik ging met een maat in de supportersbus mee naar de uitwedstrijd tegen SVV.

Cambuur draaide een goed seizoen, promoveerde in 1987 net niet, maar op 29 november hadden ze een off-day. De sfeer bij SVV was heel anders, dan bij Cambuur waar dat seizoen elke thuiswedstrijd een 7.000 supporters op de tribune stond. Voor wij het stadionnetje in gingen, bezochten wij eerst even het clubhuis, aan de korte zijde van het veld. De sfeer daar was te vergelijken met de kantine van een gerenomeerde amateurclub. Wij hadden wel een plekje aan de rechterzijde van de hoofdtribune aan de linkerkant van het veld. Het was die avond nogal mistig. De staantribunes aan de overzijde en andere korte zijde waren nauwelijks zichtbaar.

De wedstrijd die volgens mij door nog geen 1.000 supporters werd bezocht eindigde in 5-2 voor de thuisclub. Aan het eind van de wedstrijd werden wij min of meer door politieagenten  met herdershonden weer teruggejaagd richting bus. Had ik dat ook een keer meegemaakt.

Een teleurstellende avond voor mij als Cambuursupporter, maar toch geinig om een keer mee te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver