woensdag 17 juli 2019

Voorthuizen, nee's niks

Wij gingen al een paar jaar met de tent op vakantie, vanuit Harderwijk fietsten wij met onze kampeeruitrusting overal naar toe. In mei hadden wij al twee weken op een camping voor die zomervakantie in Voorthuizen geboekt.

In mei 2002 kochten wij ook onze eerste boot, de Vrijlander  een mooi klein kruisertje met een buitenboordmotor. Wij waren er al een paar weekendjes heerlijk mee weggeweest met zijn vieren, nadat wij hem hadden opgeknapt.

In juli mijn vrouw, dochter (9 jaar), zoon (8 jaar) en ik op vier fietsen en de hele uitrusting in twee fietskarren door de bossen naar Voorthuizen. Een leuk fietstochtje. Daar aangekomen, best een (voor ons te?) luxe camping met een zwembadje, dat wij qua temperaturen wel nodig hadden.

Tent opgezet, was niet de beste plek zo vlak bij het toiletgebouw. Weinig echt water in de buurt. Ook niet echt in het bos. Het werd zaterdag, een nacht om, even naar het dorp, boodschappen, trimmen, zwembadje, het werd zondag, even een ijsje in het dorp, al kennis gemaakt met wat mensen.

Zondag konden wij de slaap niet vatten. Wij overlegden, het werd een woelige nacht, het eindigde om half 6 's ochtends geweldig. Wat hadden besloten op te breken, de spullen terug te brengen en naar de boot te gaan.

Het al betaalde kampgeld voor de komende 11 dagen konden wij niet meer terug krijgen. Boeien!
Wij weer heerlijk naar huis gefietst, wat spullen uitgeladen, door gereisd van Harderwijk naar Biddinghuizen Flevostrand en 's middags waren wij al met de boot onderweg. Heerlijk allemaal water om ons heen. Zwemmen in echt water. De komende 11 dagen zouden wij aan boord zijn en onze hond die bij mijn ouders was weer ophalen via onder andere Ketelmeer en Vollenhove in Echtenerbrug Friesland.

2002 Zou een geweldige vakantie worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver