donderdag 11 juli 2019

Hamburger SV - Bayer '05 Uerdingen

Voor het tweede achtereenvolgende jaar hadden wij in oktober een excursie reisje van drie dagen naar West-Duitsland. Hadden wij het jaar ervoor Bremen bezocht en ook een voetbalwedstrijd van Werder Bremen. In het laatste weekend van 1984 gingen wij naar Hamburg inclusief een thuiswedstrijd van HSV Hamburg.

's Middags vertrokken wij met een touringcar vanuit Groningen naar Hamburg. Tegen de avond checkten wij in in een jeugdherberg nabij de Reeperbahn. Die gingen wij nog niet op. De avond begon met een rondvaart over het Alstermeer. Overigens veel hebben wij niet gezien. Het was donker.

Na dit verplichte nummer, toch nog lekker even met een groepje op stap geweest. Rondkijken op de Reeperbahn, Bierhal, veel Japanners, peepshows, wij Nederlanders behalve bier alleen maar kijken, niks kopen. De laatste biertjes die avond dronken wij een eind verderop in een havencafé, ver van deze drukte.

Overdag besteedden wij ook aan verplichte nummers, diverse leerzame excursies, heel veel is mij hiervan niet bij gebleven. De middag voor vertrek nog even naar een potje voetbal. Bezochten wij het jaar ervoor ook nog de kantoren van de club Werder Bremen voor de wedstrijd. Nu gingen wij alleen voor het voetbal. Net als het jaar ervoor een staanplaats, hoog in de curve. Het Volksparkstadion had toen nog een grote atletiekbaan om het wedstrijdveld.

De legendarische Ernst Happel, die HSV Hamburg en eerder ook Feyenoord mede een Europacup bezorgde, was toen nog trainer. De sfeer was gezellig maar anders dan tegenwoordig in de Bundesliga, er waren nog geen 20.000 toeschouwers in het grote stadion.

Pas in de 76ste minuut werd er gescoord, 1-0 door Wolfgang Rolff. HSV had de buit nog niet binnen. In de laatste minuut scoorde Dietmar Klinger de gelijkmaker.

Een leuke excursiereisje was weer voorbij. Terloops had ik behalve veel bier nog wat sociale vaardigheidspunten gescoord. Leuk tripje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver