vrijdag 22 juni 2018

Balk, onderweg kriskras door Friesland

Onze vaarvakanties in Nederland

Vakantie 2003 maandag 04 augustus

Wij zaten nog bij familie in Hindeloopen. Via het IJsselmeer met zwager en schoonzusje zijn we met zijn zessen naar Stavoren gevaren. Voorbij de sluis hebben wij toen in de stadsgracht een plekje gezocht.

Zaterdag 2 augustus 2003 De volgende dag zijn wij weer met zijn vieren de Morra overgevaren en de Fluessen. Een paar kilometer voorbij de Galamadammen, hebben wij op een drukbezocht eilandje de Nije Krúspôlle overnacht. Het was prachtig weer met zeer veel boten op het water.

Zondag 3 augustus 2003 De dag erop voeren wij vieren weer verder naar Langweer. Kletter wel een keer over de touwen te water, heb ik dat ook eens meegemaakt. In dit dorp waren ook in 2003 al op zondag alle winkels open, erg gezellig. Het is zo’n dertig graden en wij hebben lekker gezwommen bij het strandje.
Die nacht was het volgens de havenmeester van de passantenhaven in Langweer erg onrustig geweest. Knokpartijen enzo. Wij hebben er niks van gemerkt. Heerlijk geslapen.

Voor wij vanuit Langweer vertrokken richting Sloten deed ik nog even een wandelingetje met mijn zoon en hond tot aan de molen van Boornzwaag.



Maandag 4 augustus verder gevaren via het Tjeukemeer en daarna naar Sloten. Daar hebben wij onze bilge afgepompt en de bouten van het vetkoord op advies van de havenmeester wat verder aangedraaid.
Nu is het druppelen bij de staart weer (voorlopig) gestopt. Diezelfde dag gingen wij ook nog door naar Balk. Liggen wij met tropisch weer in de Luts. Even winkelen in C1000 en ook nog wat voor de lol. Onze dochter heeft nog een muis gekocht voor de kat, die wij ook mee hebben.




Dinsag 5 augustus overnachtten wij tussen Sloten en Lemmer op een Marrekrite plekje bij Tacozijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver