zaterdag 2 juni 2018

Uelsen, laatste stop campervakantie

Met de camper naar Denemarken, woensdag 10 augustus 2016

Wij hadden een kleine twee weken heerlijk in onze camper door Duitsland en Denemarken gezworven en het is weer bijna tijd om de camper in te leveren. De dag ervoor waren wij van Bremerhaven in Cloppenburg aangekomen en vandaar waren wij weer naar het dorpje Uelsen gereden, vlak bij de Nederlandse grens. Het jaar ervoor waren wij al eens in dit dorpje geweest na een dagje shoppen in Nordhorn. Trouwens daar hadden wij eerder deze dag ook nog even de Action bezocht.

Tussen de middag waren wij hier vlak bij op de camping bij de Wilsumer bergen aangekomen, maar die hadden schaft, slagboom dicht, niemand bij de receptie. Dan maar een ander plekje zoeken. Kwamen wij bij een evenemententerrein tegen Uelsen aan. Wij waren de enige camper, gratis en uitzicht op het groen. 200 meter verderop onder een tunneltje door en je staat in het dorp bij de Aldi en een bakkertje.

Als je doorloopt naar het dorpscentrum en om de kerk heen loopt, tref je dit bankje. Zie je, dat je toch alweer aan de grens bij Nederland zit.
Hier kann man mooij sitten, Nedersaksisch, bijna gewoon Nederlands, en met dat Nedersaksisch kom je ver. Ook de havenmeester in Schlesswig niet ver van de Deense grenseen halve week eerder sprak Nedersaksisch met ons, voor ons geen probleem.

Hier heerlijk nog wat rondgescharreld samen, en de andere dag weer naar huis, na een heerlijke vakantie moeten wij de camper weer leeghalen uitmesten en inleveren. Topvakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver