dinsdag 19 januari 2021

Tacozijl en de laatste 5 vakantiedagen

 Onze vaarvakanties in Nederland

6 augustus 2003 Vannacht geslapen bij een aanlegplaats op een klein eilandje bij Tacozijl. Wij zijn naar Lemmer gevaren met een omweg hiertoe gedwongen door te lage bruggen op de kortste route. Wij hebben gepauzeerd met patat als lunch in Lemmer. Daar hebben wij nog gewinkeld, maar toen toch maar weer doorgevaren richting Urk. Leek ons toch wat leuker en is nieuw voor ons. Door de Noordoostpolder, door de warmte was de brug bij Tollebeek uitgezet, die werd nat gehouden. Wij konden er onderdoor, zonder dat ie open moest. Voor Urk hebben wij geslapen langs een oude vrachtbootkade in de Nagelervaart. Morgen naar Urk en daarna het IJsselmeer op. We hopen op niet te veel wind voor de oversteek. 5 uur gevaren. 96l. 

7 augustus 2003 Al vroeg opgestaan mede door de warmte. Het is nu terwijl ik dit schrijf 35 graden. We zijn naar Urk gevaren. Daar waren wij al rond 10 uur. Even gewinkeld en genoten van ’t dorp, getankt en motorolie gekocht in de haven van Urk en vervolgens hebben koers gezet naar de Roggebotsluis bij Kampen. Een prachtige tocht over het IJsselmeer en Ketelmeer, als een spiegel zo glad. 69L getankt, 153L in tank.

8 augustus 2003 ’s Ochtends al vroeg door de Roggebotsluis gegaan en naar Harderwijk gevaren. Hier hebben wij onze kat thuisgebracht. Daarna overgestoken en naar Flevostrand gevaren. Veel 'buurtjes gedrag' in de haven van mensen die hun boot voornamelijk als stacaravan gebruiken. Morgen gaan we weer even varen.

9 augustus 2003 Vanmorgen zijn wij dus weer gaan varen. Eerst naar Zeewolde om boodschappen en toen naar aanlegplaats de El een eindje verderop in het Nuldernauw gevaren. Hier hebben we heerlijke rust ervaren.  De kinderen hebben lekker gevist, kleine glasaaltjes van zo'n 10cm. ong 2 uur gevaren 132l

10 augustus 2003 Laatste dagje op de boot helaas. Van de El naar Harderwijk gevaren. De hond en de was van boord gehaald, thuisgebracht en dan weer naar de haven gevaren. 

De grote vakantie is weer voorbij. Hoe zal het slapen weer in huis? Wij zitten immers in een hittegolf, die al vanaf 1 augustus voortduurt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver