donderdag 6 augustus 2020

Tjeukemeer, noodweer


25-7-2008 Met zijn vieren met onze boot op vakantie (pa + ma, 2 pubers en hond en kat)

Wij starten op in de Fluessen op de Nije Krúspôle en mijn vrouw schrijft vandaag.

Bij een flakkerend kaarslicht schrijf ik hier een stukje. Vanmorgen om 5 uur liep - mijn man- al met de hond, want die jankte en had dunne poep. Hij sloeg ook een paar keer aan, dan schrokken wij ons kapot. Maar het was ook behoorlijk onrustig op dit eiland.

Heerlijk lang uitgeslapen en na het ontbijt zijn wij naar Woudsend gevaren. Daar kwamen wij even voor een uur aan en er lagen al een aantal boten klaar voor de dieseltank. Wij hebben 73 liter bijgetankt., daar komen wij de vakantie wel mee door. Daarna hebben wij in Woudsend in haven De Rakken een plekje gekregen, gratis douchen, vriendelijke sfeer.

Vanavond zijn wij uit eten geweest, hebben super pizza's gegeten. Buikje rond gegeten echt top! La Dolce Vita is een toptent.

26-7-2008

Vanmorgen voor het ontbijt al boo-t-schappen gedaan. Lekker met vers stokbrood ontbeten. Het water weer aangevuld en rond een uur of 1 weer gaan varen. Het was heel warm dus zweten. Een plekje in het Tjeukemeer gezocht. Heerlijk gezwommen, een terrasje voor op de boot gemaakt, parasols erbij.

Biertje, genieten.


Helaas rond etenstijd zien wij over het meer de onweersbui aankomen, voorafgegaan door een heftige wind. We lagen giga te klotsen, best heftig. Na de bui nam de wind weer af. Het was even droog voor de onweersbui, nu kwam vanuit de andere hoek de wind. Gelukkig liggen wij nu stukken minder te klotsen. Ondertussen toen het droog was, gekookt, dus het eten is al weer op. Nu in de regen voor de tv nog in badpak.

27-7-2008

Ik schrijf zelf weer eens.

Vannacht om half 3 zaten wij allemaal in de stuurhut de storm met onweer te doorstaan. 't Was al de derde keer, want ook om 10 uur vorige avond hadden wij nog zo'n moment. 's-Morgens tegen tienen, toen wij weer op de rit kwamen, was 't weer rustig zwoel weer. Overal in het noorden en oosten was het noodweer geweest.

Wij begonnen met fris worden door zwemmen en onze zonne-douche. Lekker ontbeten en nog wat lezen en puzzelen om rond half 1 te vertrekken, zodat wij ruim na het schoft vlot in Delfstrahuizen-Echtenerbrug door de brug konden. Door richting Driewegsluis. Bij de laatste brug voor de sluis hadden wij amper 5 centimeter over.
Achter de Driewegsluis in de Linde hebben wij een perfect plekje gevonden. Een paar jaar terug lagen wij hier ook al eens. Lekker gezwommen hier. Wijntje gedronken en met mijn zoon een fietstochtje gemaakt langs de Linde en via De Blesse weer terug. Verderop zijn in de Linde ook nog hele mooie aanlegplekjes voor de toekomst. 

Met mijn lief heb ik nog een heerlijke pan spaghetti met tomatensmurrie gemaakt en 's avonds na wat afkoeling hebben wij zelfs nog twee potjes gevoetbald. Dit is een superstek.

Morgen richting Steenwijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver