zaterdag 9 juni 2018

Dagje vrij, naar het tuincentrum

Dit weekend hebben wij weer eens allebei vrij. Het was lekker weer niet te heet, maar je kon lekker in korte broek en t-shirt. Na douche (hij) en bad (zij)een lekker ontbijtje gingen wij op pad, eerst moesten wij nog even langs de grote blauw-gele doos, alleen wat kleine spullen, ☕ en een kaneelbroodje in het restaurant en daarna naar Tuinland, wat het was echt weer om wat in de tuin te doen.
Wij scoorden vandaag onder andere:
Heuchera, musa basjoo (bananenplant, Japanse vezelbanaan), Mexicaanse heide, afrikaantjes, en divers zaad zoals van Suzanne-met-de-mooie-ogen.
de vezelbananenplant en de heuchera

Op de terugweg gingen wij ook nog maar even langs de supermarkt, want onderweg hadden wij ook al besloten te barbecueën. Er moeten nog nieuwe briketten, vlees, stokbrood en salade komen...
Dan zijn wij al een stuk in de middag bij thuiskomst en voor wij eindelijk onze tuin konden opleuken met de nieuwe planten en door het weghalen van te veel onkruid lunchten wij eerst nog even lekker in  onze tuin.
Ondertussen doet onze zonnebloem het nog steeds. Ook de barbecue 's avonds in dezelfde tuin werd een succes. Mooie dag☺️

Het purperklokje (heuchera)) is een perfecte bladplant om tussen andere vaste planten te zetten. Het is ook een goede bodembedekker. De bladkleur omvat een breed kleurenpalet van chocoladebruin, brons, purper, oranjegeel, roodpaars tot helder groen. In de periode juni-aug. produceert de plant ijle bloempluimen waaraan kleine klokjesbloemen verschijnen. Heuchera groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver