vrijdag 19 oktober 2018

Elburg, Stronkenbar


Toen wij nog in Harderwijk woonden, hadden wij met zijn vieren in het weekend best veel tijd, om lekker met de boot eropuit te gaan. Een nachtje Elburg was dan vaak wel leuk, zo ook tegen het eind van de zomervakantie in 2004.

Wij vertrokken vanuit onze thuishaven aan het Flevostrand. Hier hadden wij nadat wij rond half 12 waren aangekomen even aan de stroom gelegen, koffie en thee gezet en de watertank bijgevuld. Toen voeren wij het Veluwemeer op, noordwaarts richting Elburg. Wij besloten hier maar lekker eens uit eten te gaan. Met zijn vieren naar de Stronkenbar. Dit vonden wij een heel leuk zaakje. De inrichting was gemaakt van veel ruw hout (ook stronken dus). Daarna deden wij nog wat boodschappen en wat voor de lol winkelen, ijsje halen en daarna weer lekker aan boord, om de dikke zaterdagskrant te lezen.

's Avonds struin je dan nog wat in en om de stad en steek je een weiland over. Op een gegeven moment even schrikken. Mijn vrouw is al weer op het pad, maar mijn dochter en zoon moesten nog bij de stier langs, die nu ook begon op te letten. Beetje consternatie, rennen!, maar natuurlijk, het liep weer goed af.

De andere ochtend slaap je dan lekker uit, wij samen kruipen elkaar nog eens lekker aan, vervolgens een douche in het kleine vierkante toiletgebouwtje bij de plastic steiger en dan heerlijk ontbijten. Na het ontbijt met een goed stuk muziek varen wij het kanaal weer af, onder de brug door en het Veluwemeer weer op terug richting Biddinghuizen.

Was weer een leuk weekendje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver