zondag 2 februari 2020

Lichtenvoorde, zaterdagje toeren

Het is zaterdag 25 januari en dit weekend hebben wij allebei vrij. Een grijze kille dag met 1 á 2 graden celsius, maar toch een mooie dag om even wat te gaan toeren. Wij stappen aan het eind van de ochtend in onze wagen en mijn lieve meid rijdt de mooie route langs de IJssel richting Deventer. Daar rijden wij verder richting Zutphen en vandaar verder de Achterhoek in. Uiteindelijk arriveren wij bij het dorpje Lievelde bij het openluchtmuseum Erve Kots. Volgens internet zou het open zijn.

Een mooi complex er er staat wel 1 auto op de parkeerplaats. Wij zetten de onze er ook neer en lopen wat rond in de waterkou. Wij kunnen zo het verlaten museumcomplex op en kunnen ons zo voorstellen, dat het in het voorjaar bij lekker weer hier gezellig druk kan zijn. Wij kijken in het loshoes, ook in Ootmarsum hebben wij ooit een dergelijke boerderij gezien, wij zien de andere gebouwen op het complex en besloten, maar ergens te gaan lunchen waar wat meer reuring is. Waar kunnen wij eten, even kijken op maps en maar weer rijden.

Wij komen uit in Lichtenvoorde, daar lunchten wij lekker in Grand Café Markt 5. Best leuk, maar het personeel was wel wat onervaren. Achter ons zaten twee vrouwen aan een tafel, ze bestellen twee koffie. De serveerster: 'hoeft u er geen gebak bij? Bent u misschien aan op dieet?' Ach de salade was heerlijk.

Daarna nog even een klein rondje door het centrum van het plaatsje. In het Kruidvat scoorden wij nog elk een leesboek voor een ramsjprijs van 2 euro. Ik had een thriller van Henning Mankell.

Heen slingerden wij langs kleine weggetjes naar de Achterhoek, met een snelle omweg over de snelweg waren wij vervolgens in een goed uur weer thuis. Miezerig weer, maar een toffe dag!
Op de Markt in Lichtenvoorde




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver