vrijdag 14 februari 2020

Brunnepe, start meivakantie

Onze vaarvakanties in Nederland

wind NW 4 22 graden

Het is vrijdag 30 april Koninginnedag 2004, meivakantie en wij gaan met zijn vieren + hond + kat met onze boot eropuit.

Vanmorgen al rond 8 uur wakker. Ontbeten, boodschappen, bier, kattenvoer, krant, diesel, alles nagekeken: acculader, draadje, olie, staartvet, water enz. Onze dochter (10) en zoon (9) hebben eerst nog met een vriendinnetje en vriendje in onze thuishaven Flevostrand gespeeld.

Daarna gingen wij varen naar Kampen, Randmeren over en de IJssel op. Uiteindelijk hebben wij afgemeerd in jachthaven De Riette aan de rand van het voormalige dorp en de Kamper wijk Brunnepe. Wij zijn ook nog even de stad in geweest. Mijn zoon en de beide dames hebben nieuwe schoenen gekocht.

Wij hebben patat gezond met een kipspies gegeten in de snackbar tegenover de Universiteit van Kampen. Trouwens best mooie stad Kampen. Veel blauwe reigers vandaag.
’s Avonds luisteren wij naar een piraat, Zeelandia uit Elburg, mijn vrouw heeft nog een verzoekje ge-sms’t.

's Avonds in Limburg en zuidoost Brabant noodweer met onweer, hagel en overstromingen, maar in Kampen is alles zwoel en rustig.

wind W5 20 graden

Zaterdag 1 mei 2004

’s Ochtends zijn wij eerst lekker in Kampen gebleven. Boodschappen bij de C1000 gehaald en geluierd op de boot. Om 1 uur vertrokken wij door de hefsluis in het Ganzendiep. Een mooi riviertje, maar de aanlegplekken langs het Kampereiland zijn niks voor ons.  Te afgesloten, je kan je hond er niet uitlaten.  Doorgevaren langs het Scheepvaartgat naar de Belthaven (Poldertje) en hier liggen wij tussen wat kruisers en kleine zeilpunters. Wij hebben sla, nieuwe aardappels met gebraden grillworstjes gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver