vrijdag 19 oktober 2018

Appelscha, turfroute


Uit het logboek van 'Onze vaarvakanties in Nederland'

16 juli 2004 met de boot op vakantie (pa+ma+dochter10+zoon9,hond+kat)

Al jaren geleden gingen wij met ons gezin dochter en zoon 10 en 9 de turfroute varen, niet bepaald de spannendste route voor gezinnen, maar ja. Appelscha is dan wel weer leuk.

Die ochtend waren wij om 9 uur vanaf  Dieverbrug gaan varen. Wij hadden geen zin om rond schaft nog in Drenthe te zitten. Dat lukte ons, rond 12 uur waren wij de Damstersluis in de Compagnonsvaart al voorbij. Rond 20 over 12 zaten wij in Appelscha. Omdat de bruggenwipper en sluiswachter toen wel schaft hadden zijn wij met onze hond en kinderen eerst maar eens even het dorp ingelopen. Eén uur door de sluis.
De 'slakken' die sinds de Damsluis voor ons zaten en in Drenthe in het begin ook al eens, hadden ineens haast en toeterden voor een brug waar geen bruggewipper was, want die moest de sluis in het dorp eerst nog bedienen.

Wij vonden een mooi plekje aan een steiger vlak bij het toiletgebouw. Onze zoon was tevreden, want die had al gauw wat vissen gevangen met zijn kruisnet. Zijn maatje hier gleed bij 't vissen in 't water en wij zijn alle vier op de twee fietsen in duo's nog even het dorp door geweest.

De volgende dag, zaterdag was het voor ons wasdag in Appelscha: wassen en drogen en in totaal vier keer naar de Poiesz supermarkt. Ach wij hebben de tijd. Nog naar de rommel geweest en onze zoon ging met zijn vriendje en zijn broer weer vissen. 's Avonds had onze dochter ook twee vriendinnen uit een andere boot getroffen. Leuk voor de kinderen. 's Avonds zaten wij smoek in de kajuit bij regen en onweer.

De zondag zijn wij naar het pretpark Duinenzathe geweest. Mijn vrouw en ik waren er als kind onafhankelijk van elkaar toen, al met de lagere school geweest. Het lag toen nog op een andere plek aan de bosrand. Het is nu groter, maar al met al een best leuke dag. Na alle belevenissen in het pretpark en het miniatuurpark hebben wij een lekkere bak afhaalchinees gehaald.

overdag plezier in Duinenzathe en in het Miniatuurpark

En na het eten hebben alle 'bootkinderen' weer heerlijk met elkaar gespeeld. Tot 10 uur 's avonds verstoppertje spelen en vissen. Dit was een geslaagd weekend. Maandag maar weer varen richting Oldeberkoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver