dinsdag 27 augustus 2019

Monterosso al Mare, ontbijt

Vakantie naar Italië, deel 8

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. Vandaag verplaatsen wij ons per boot over zee en zijn vanuit La Spezia naar Monterosso al Mare in de Cinque Terre gevaren.

Het is nog maar net 11 uur en wij zijn over de boeg uitgestapt op de kade van de grootste van de 5 dorpjes Monterosso al Mare. 's Ochtends hadden wij voor wat wij gewend zijn een wat atypisch (alleen zoetigheid) ontbijt gehad met vooral zoetigheid. Het was 5 over 11 te laat volgens de kaart van het terrasje aan zee wat wij bezochten, maar toch mochten wij nog iets uit de ontbijtkaart kiezen, mijn vrouw nog een heerlijk gebakken ei met brood en ik een clubsandwich en koffie!

Lekker.

Na relaxed te hebben ontbeten gaan wij dit kleine stadje maar eens verkennen. Op het plein onder de spoorbrug was markt en achter de markt liepen wij al gauw omhoog, wij hebben in de kerk van San Giovanni Battista, die bij ons Johannes de Doper heet gekeken en liepen daarna al gauw het stadje uit. Prachtig zo boven de stad in de bergen, wijngaarden, sinaasappelbomen, cactussen, ruigte en later zagen wij weer de zee. Uiteindelijk kwamen wij ook wel weer beneden bij het grootste strand van La Cinque Terre uit, maar wat was dit een leuke eerste kennismaking. Vroeg in de middag met de boot weer verder naar het volgend stadje. Het mooiste van de vijf: Vernazza!
uitzicht vanaf het terras bij koffie en ontbijt

Giovanni Battiste

Overal in La Cinque Terre hangt was

Wat was er eerst


sinaasappelboompjes

heerlijk wandelen

heerlijk wandelen

en weer zee



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver