vrijdag 23 augustus 2019

Milaan, druk hier

Vakantie naar Italië, deel 5

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein.

Wij hadden gisteren een prachtige dag gehad in Lugano en vandaag pakken wij weer de trein. Wij gaan de grens over naar Italië, maken een overstap in Milaan en nemen daar de trein naar La Spezia.
Zo kom je nooit in Italië en zo twee keer in één jaar.

Op station Lugano naar een wat minder ontbijt nog maar wat lekkers voor onderweg in de trein gekocht en nadat een mooie panoramatrein Zwitserland ingetrokken was kwam ons snelle monster, dat Zwitserland uit zou trekken, over Como naar Milaan.


Na een niet zo'n heel lange rit, eerst langs het Meer van Lugano en daarna het Comomeer, kwamen wij in wat minder spectaculair landschap en in Milaan aan. Het landschap rondom Milaan, is dan wellicht minder spectaculair, maar de Po-vlakte is wel bijzonder. Hier staat geen geel graan op de akkers te wuiven, maar groene rijstplanten. 

Milano Centrale is een heel groot en druk station, maar wij hadden bijna een uur overstaptijd. Deze tijd hebben wij ook bijna helemaal wel opgebruikt. Uitvinden waar je aansluitende trein gaat vertrekken, even naar het toilet en nog wat dure broodjes gekocht. Dat ze duur zijn merk je pas, als je zo proeft ;) maar de koffie die wij later in de trein er dan weer bij kochten was spotgoedkoop en zo, zo nu en dan verschuivend van plek (want hier hadden wij geen gereserveerde plekken gekocht) kwamen wij in La Spezia aan, de hoofdbestemming van onze vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver