zaterdag 17 november 2018

Isselburg, Anholter Schweiz

Wij hadden al lekker door Salland en de Achterhoek getoerd en geluncht in Doetinchem. Daarna bij Gendringen de grens over en je zit al in Duitsland. Een paar minuten later waren wij al bij het landschaps- en dierenpark dat een cliënt van mijn vrouw ons had aangeraden om eens te bezoeken: Anholter Schweiz in Isselburg.

Leopold van Salm-Salm liet dit park aan het eind van de 19e eeuw aanleggen met een vijver gevormd naar het Vierwoudstrekenmeer in Zwitserland met uit Zwitserland gehaalde rotsen en een Zwitsers chalet op het eiland in de vijver / meertje geïnspireerd op de indrukken van zijn huwelijksreis. Pas eind 20-ste eeuw werd dit park omgevormd tot een wildpark.

Wij in november op een doordeweekse dat dus naar dit park. Er stond slechts een bestelbusje op de parkeerplaats. Niet druk dus. Naar het loket. Blijkt dit park vanaf november buiten de weekenden helemaal niet open te zijn. Maar er was wel personeel en de mevrouw achter het loket zei, 'nu jullie er toch zijn...' dus wij konden een kaartje kopen en hadden die middag het hele park voor ons alleen.

Wij genoten van de veelal Europese diersoorten die in dit park rondlopen, zoals wisenten, edelherten, reeën, zwijnen, steltlopers als kieviten en kluten, pauwen, moeflons, ooievaars, oehoes, sneeuwuilen, wilde kat, rendieren en verder de kraagberen, wasberen, wasbeerhonden, een burlend sikahert, ezels.

Sommige dieren toonden zich niet aan ons zoals de bruine beer, wolf en lynx (zoals gewoonlijk), maar al met al hadden wij hier een prettige middag. Na dit geslaagde bezoek toerden wij binnendoor verder richting de Rijn, waar wij een hotel zouden boeken in het stadje Rees.
Schweizerhäuschen

Meer over Anholter Schweiz:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver