vrijdag 23 november 2018

Wasbeerhond

Wij lopen als enige gasten dus met plezier door de Anholter Schweiz en krijgen zo al wandelende verschillende diersoorten te zien. Er staan bij de dierenverblijven leuke hutten, waarin je ook door ramen binnen  naar dieren zoals wasbeerhond, maar ook steenmarters en wasberen kan kijken.


De wasbeerhond (Nyctereutes procyonoides) is een roofdier uit de familie der hondachtigen (Canidae). Hij komt oorspronkelijk voor in Oost-Azië, maar tegenwoordig leven er ook verwilderde exemplaren in Europa. De wasbeerhond wordt 50 tot 55 centimeter lang met een staart van ongeveer 15 centimeter. Ze hebben een geelachtig bruine grondkleur. Op de kop zijn de dieren zwart met wit, de poten zijn donker evenals een deel van de staart. De wasbeerhond heeft een zwart masker rond zijn ogen. 's Winters krijgt de wasbeerhond een dikkere vacht en een vetlaag, waardoor hij er ronder uitziet dan in de zomer. Tussen september en november begint de ondervacht te groeien, in mei en juni wordt hij vervangen door een dunnere zomervacht.
De wasbeerhond lijkt veel op de (onverwante) wasbeer. Vooral de kop, met het opvallende donkere gezichtsmasker, doet sterk aan een wasbeer denken. De wasbeerhond is groter dan de wasbeer, met een kortere, egaal gekleurde staart en heeft kortere oren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver