zondag 18 november 2018

Rees, slapen aan de Rijn

Wij hadden een heerlijke tijd doorgebracht in het wildpark in Isselburg en wij besloten een hotel op te zoeken. Ik had bedacht dat het Rheinpark Hotel in Rees am Rhein best eens leuk kon zijn. Wij rijden daar binnendoor naar toe. Even voor het hotel haalden wij in de Netto (supermarkt) nog wat lekkers te knagen en te drinken voor tussendoor en 's avonds. Daarna door naar het hotel.

Een mooi hotel direct aan de Rijn. Fijn er waren nog kamers vrij. Wij hebben er eerst twee mogen bekijken van de receptioniste en -gelukkig- kozen wij voor de duurdere met balkon en direct uitzicht op de Rijn. Daar werd druk gevaren (eerst 99 vrachtschepen, dan weer een 'Henri Dunant'etc.) en het water staat zoals overal in Noordwest Europa dit najaar erg laag. Vrij brede strandjes zag ik aan de overkant. Eerst even genieten van het uitzicht met een bakje koffie, die wij op de kamer konden maken. Heerlijk.

Na een uurtje toch nog even langs de Rijn gewandeld en terug door het stadje. Best leuk, ondanks de enige regen tijdens deze vakantie. 's Avonds heerlijk gegeten in het hotel, want in het stadje zagen wij zo gauw niet een beter alternatief om te eten. En gelukkig, heerlijk een ganzenpoot gegeten. Krijg je ook niet elke dag.

Na het eten lekker de gordijnen dicht op de hotelkamer, op twee na. Die van de balkondeuren, zo konden wij met een Bitburger nog heerlijk van de Rijnvaart genieten.... en 's ochtends toen wij wakker werden weer. Het was gelijk zonnig. Voor het overheerlijke ontbijt hebben wij eerst in de ochtendkou  nog een lekkere espresso op ons balkon gedronken.

Na het uitchecken nog even langs wat supermarkten en zouden wij nog een 20 kilometer verder rijden. Kijken in Xanten hoe de Romeinen hier 2.000 jaar geleden leefden.
kamer met balkon

laag water, een wrak wordt weer zichtbaar

Pegelturm, toont aan de voorbijvarende schepen de waterstand hier in de Rijn



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver