vrijdag 23 augustus 2019

Vierwoudstrekenmeer, door Zwitserland

Vakantie naar Italiƫ, deel 3

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. 's Ochtends rond half elf vertrokken wij vanaf Basel Baderische Bahnhof. Dit is het grensstation in Bazel. De trein rijdt een paar kilometer naar het hoofdstation over de Rijn verderop in de stad, keert daar en rijdt Zwitserland verder in. Ook twee jaar geleden hebben wij een stukje oostelijker dit land ook al eens bezocht. Fijn om weer even terug te zijn!

Wij maken een comfortabele rit over een grotendeels prachtig traject. In de kleine supermarkt op het station hadden wij al wat lekkers ingeslagen voor onderweg en in hotel Alexander hadden wij heerlijk ontbijten. Dus met die rit komt het wel goed.
Vierwoudstrekenmeer in juli

In de zomervakantie zijn er overal in Europa werkzaamheden langs het spoor, de reden waarom deze trein niet via Luzern zou rijden. Maakt niet uit, ook niet keken wij onze ogen uit op de rit door bergen, dalen, tunnels over bruggen met prachtige uitzichten over de verschillende Zwitserse meren, zoals de Zugersee en  het Vierwoudstrekenmeer*, dorpen, steden, kerken, kastelen, bergweiden, rotsen, rivieren. Voor Bellinzona gingen wij door de kilometers lange Gotthard-tunnel, daar is niets te zien ;), daarna waren wij ook al gauw op onze bestemming. Wij waren van het Duitstalige- naar het Italiaanstalige deel van het land gereisd. Lugano, waar wij die dag nog, maar dat wisten wij in de trein nog niet het meer van Lugano op zouden gaan.

*Vlak buiten Nederland is een kleine 'kopie' van dit meer in een prachtig dierenparkje in Isselburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver